De voor- en nadelen van seksspeeltjes

“En wat doe jij voor werk?” Dat is een vraag die ieder volwassen persoon vast wel regelmatig hoort. Een vrij standaard vraag, maar wanneer wij antwoord geven, leidt dat meestal tot een wat minder standaard gesprek. De reacties zijn erg uiteenlopend als wij vertellen wat wij dagelijks doen. Wij zijn namelijk sextoy testers.

Wij zijn Jay en Tess. We zijn tien jaar getrouwd, wonen in Almere met onze twee kinderen, waarvan één transgender/gender fluid is. Ons huwelijk is allesbehalve standaard. We hebben een open huwelijk, identificeren ons beide als panseksueel en kinkster. En we houden dus erg veel van sextoys.

Niet elk speeltje was zo boeiend

Tess werkte bijna tien jaar in sexshops. Van sexshops met privécabines en gay fetisj shops tot feministische winkels. Jay hield, en houdt, zich bezig met “everything internet” en fotografie.

Je kunt je wellicht voorstellen dat wij best wel veel seksspeeltjes in huis hebben. Elke keer als er weer nieuwe, spannend lijkende seksspeeltjes uitkwamen, ging een deel van Tess’ salaris daarheen. De spanning van een nieuw speeltje aanschaffen, de verwachtingen die je daarbij hebt: het blijft gewoon leuk. Maar lang niet elk speeltje was zo boeiend als we van tevoren bedacht en verwacht hadden. Vaak was het gewoon echt een anticlimax. Super irritant, zeker als je een climax verwacht.

Je penis of clitoris vastgezogen

Zo ontstond het idee om tesstesst.nl te beginnen: een sextoy review website. Wij vinden het leuk om seksspeeltjes uit te testen en er over te schrijven. Daarmee kunnen we ook nog eens andere mensen behoeden voor miskopen. Want hoewel het natuurlijk super persoonlijk is hoe je een seksspeeltje ervaart, proberen we ook duidelijk uit te leggen wat de toy kan en wat je kan verwachten. Of niet kunt verwachten.

Wanneer wij iets niet leuk vinden, wil dat niet per se zeggen dat jij het niet leuk gaat vinden. Al zijn er ook speeltjes waarvan we gewoon heel hard roepen: koop dit niet! Sommige producten zijn nu eenmaal niet goed. Wanneer je penis of clitoris vastgezogen wordt in een seksspeeltje, en ook niet zonder moeite loskomt, kan je dit beter niet aan iemand aanraden. Ja, we hebben het echt meegemaakt. Het leven van een sextoy tester gaat niet altijd over rozen.

Schimmels

Tegelijkertijd vonden we het schrijven van reviews een mooie kans om het taboe rondom seksspeeltjes te doorbreken. We zijn zelf erg sexpositive en vinden dat iedereen op seksueel gebied zich vrij moet voelen om te doen en laten wat ‘ie wil, zolang het maar consensual is. Als je het leuk en lekker vindt om een seksspeeltje te gebruiken, alleen of binnen de relatie(s) zoals jij die die wil hebben, ga er lekker voor. Er is niets om je voor te schamen.

Helaas zijn er tegenwoordig nog steeds heel veel sextoys gemaakt van slechte materialen. Materialen die giftig en/of poreus zijn. Een giftig materiaal kan allerlei ellende veroorzaken, bijvoorbeeld een chemische brandwond. Dat is net zo pijnlijk als het klinkt. Poreuze materialen kan je nooit echt goed schoonmaken. Er kan van alles in gaan zitten en er kunnen bijvoorbeeld schimmels in groeien. Wanneer je zo’n speeltje de volgende keer weer inbrengt, kan je je voorstellen dat dat ook niet fijn is voor je lichaam.

Bijna alle masturbators zijn poreus

Veel poreuze dildo’s en vibrators worden door winkels aangemerkt als bodysafe, terwijl ze dat zeker op langere termijn niet zijn. Voor masturbators ligt het allemaal nog wat lastiger, want bijna alle masturbators zijn poreus. Er is helaas nog geen fijn materiaal dat geschikt is voor masturbators wat ook echt helemaal bodysafe is en blijft.

Allemaal dingen om rekening mee te houden als je een seksspeeltje zou willen gaan aanschaffen dus.

Maar naast de veiligheid van een toy, is de vraag of ‘ie ook lekker is natuurlijk ook superbelangrijk. Wist je bijvoorbeeld dat je verschillende vibratiesoorten hebt? Buzzy vibraties en diepe vibraties: het soort vibratie kan echt een enorm verschil maken.

Sekskussens, dildo’s van porselein en vibrerende cockringen

Kortom: er zijn ontzettend veel verschillende soorten seksspeeltjes. En ze doen allemaal verschillende dingen en hebben allemaal een verschillend effect. Je hebt natuurlijk talloze soorten vibrators en dildo’s, maar ook masturbators, buttplugs en prostaatstimulators. Maar heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van oscillerende toys, stotende toys, speeltjes die met luchtdruk werken, sekskussens, dildo’s van porselein en vibrerende cockringen die je op – lange! – afstand kan bedienen?

En dan heb je ook nog allerlei kinky speeltjes voor de meer BDSM-minded mensen. Genoeg leuks om te ontdekken dus. En daar helpen we je graag bij door onze gedachten over de wondere wereld van sextoys met jou te delen.

www.tesstesst.nl

Vanaf nu maandelijks bij De Gaykrant

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “De voor- en nadelen van seksspeeltjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.