Mervyn Nankoe | ProfieLHBT+

Mervyn Nankoe werd geboren in Rotterdam. Na een verkeerde studie en werkzaam geweest te zijn in de marketing en communicatie, heeft hij ontdekt dat hij talent heeft om te luisteren en inspireren. Dat heeft geleid tot een switch naar coach en trainer op het gebied van carrière en persoonlijk leiderschap. Mervyn heeft zijn eigen bedrijf waar hij coacht op het gebied van zelfvertrouwen, zelfmanagement en loopbaanvraagstukken. Daarnaast werkt hij aan de Universiteit van Amsterdam waar hij wetenschappelijk personeel coacht bij hun loopbaan- en persoonlijke effectiviteitsvragen. Vanwege zijn eigen bi-culturele achtergrond begeleidt hij ook mensen met een bi-culturele achtergrond die hun potentieel willen vergroten.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Speels, kan goed luisteren, persoonlijke diepgang, verbindend, verdraai alles naar het positieve, positief confronterend, zelf-reflectief met een tikkeltje zelfspot.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Mijn ouders. Ze zijn van Suriname naar Nederland verhuisd om mij en mijn broertje meer kansen te geven. Dat vergt moed en aanpassingsvermogen. Het schiep ook een hoop verwachtingen als oudste, maar ik heb geleerd dat dit meer eigen verwachtingen waren dan die van mijn ouders. Ik heb deze verwachtingen losgelaten en het geeft me gebracht tot waar ik nu ben. En verder Nelson Mandela; een verbindende en inspirerende wereldleider.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Mens

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Ja

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Supportive en humoristisch. Iemand die zijn eigen beslissingen maakt. Boven alles: iemand die mij regelmatig een spiegel voorhoudt.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Het ontdekken van mijn seksuele voorkeuren heeft me geleerd om me open te stellen voor zoveel verschillende mooie mensen.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Dat uiterlijk en image voor mensen vaak belangrijker zijn dan het daadwerkelijk ontmoeten van een persoon. Ik ben regelmatig op voorhand afgewezen op basis van uiterlijk zonder dat mensen weten wie ik ben en wat mij drijft.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Dat begint denk ik bij jezelf en hoe je met je eigen positie omgaat. Ik denk dat verwachten van een ander dat zijn of haar verandering vanzelf gebeurt, of dat het opgelegd wordt, leidt tot frustraties en onbegrip over en weer. Door zelf open en oprecht te zijn inspireer je anderen die dat ook willen zijn. Als je deze waarden meeneemt in het gesprek met mensen kun je samenwerking en begrip creëren. Als de ander niet in gesprek wil gaan dan is dat hun verlies. Je hebt hen sowieso de keuze gegeven om wederzijds begrip met je te creëren.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als iemand die zelfbewust en positief in het leven stond.

10) Wat is je motto?

Create the life you want to live.


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v): alle LHBT-ers komen in aanmerking. 

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

2 thoughts on “Mervyn Nankoe | ProfieLHBT+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.