Enkeltje Lesbos voor Claudia de Breij

Kan iemand het Nederlanderschap van Claudia de Breij intrekken? Voor de intolerantie van deze dame is in Nederland geen ruimte. Hoe kan het dan bestaan dat Claudia de Breij voortdurend, zonder dat iemand hier iets van zegt, de ‘diepste identiteit’ van SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij met haar onchristelijke levensvisie corrumpeert.

Zij schuwt in haar briefwisselingen met de politicus niet een methode toe te passen die grenst aan gaslighting. Gaslighting is een vorm van manipulatie met als doel het slachtoffer over diens eigen psyche te laten twijfelen. Zo wenst zij Van der Staaij naar de hel en beweert vervolgens dat die hel niet bestaat. Ze trekt haar vriendschap glashard in, om haar deur toch op een kier te zetten op voorwaarde dat het slachtoffer haar visie omarmt.

Het is mentale uitputting, het is je reinste marteling. En martelen daar zijn wij in Nederland niet van gediend, dat doen wij al jaren niet meer. Dat deden we vroeger. Toen we nog decreten uitvaardigden waarin we dolerenden via Bijbelteksten op hun onheuse levenswandel wezen. Decreten die we vol overgave en in vermeende rechtschapenheid met de ganzenveer ondertekenden. Waarna we de dwalers zo nodig door middel van lichamelijk trauma tot inkeer brachten. Inmiddels weten we beter.

Tijden zijn veranderd. Inzichten schrijden voort. We vinden dat identiteit, hoe ver deze ook van de eigen inborst afstaat niet valt af te dwingen. Een mens is wie hij is en Kees van der Staaij is nou eenmaal geboren in het lichaam van een veertiende-eeuwse kerkvader. Laat de man dát zijn wat zijn ‘diepste identiteit’ hem aangeeft te moeten zijn. Het is zijn geboorterecht. Want dát is waar wij in Nederland voor staan, zijn wie je wil zijn! Iedereen een eigen toilet, ook al is het een middeleeuwse poepdoos.

Nee, Claudia de Breij heeft klaarblijkelijk niet begrepen dat leven naar de eigen ‘diepste identiteit’ een grondrecht is. Het ligt in onze wet verankerd. Dat zij in een door haarzelf ondertekende verklaring Van der Staaij om diens aangeboren en onveranderlijke identiteit uitsluit is dan ook stuitend.

Iemand die de grondwet niet eert en er eigen regels op nahoudt, heeft geen recht zich Nederlander te noemen. Diens inburgering is mislukt. Daarom mijn oproep tot intrekken van haar Nederlanderschap. Het wordt hoog tijd dat ze op de boot terug naar Lesbos wordt gezet.

Paul de Vries


Paul de Vries (Bennekom, 1963) is schrijver en columnist. Daarnaast is hij verpleegkundige en freelance sportinstructeur.

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

8 thoughts on “Enkeltje Lesbos voor Claudia de Breij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.