Wie wordt Youth Pride Ambassadeur 2019?

Sinds 2017 jaar is door Pride Amsterdam een commissie ingesteld met de naam Youth Pride.  Meer dan twintig jongerenorganisaties waaronder Stichting Pann, Scouting Nederland, GSA Netwerk, Expreszo, Jong&Out, ASV Gay hebben hiertoe hun handen ineengeslagen. Het uitgangspunt is jongeren meer te betrekken bij de Pride. Elk jaar wordt een Youth Pride ambassadeur gekozen. Vorig jaar was dit Loena Maas. De winnaar wordt bekend gemaakt op zondag 10 februari in de A’DAM Toren tijdens de bekendmaking van de boten die dit jaar meevaren en de overige ambassadeurs.  Dit zijn de kandidaten voor 2019.  Ze stellen zich persoonlijk voor. 

Door: Hans Prummel

ROOS

“Mijn naam is Roos, ik ben 20 jaar en ik val op vrouwen. Zo lang als ik me kan herinneren wist ik diep van binnen al dat ik gay/lesbienne was. Op mijn 12de ben ik dat gaan accepteren en begrijpen en toen ik 17 was, ben ik uit de kast gekomen. Degene die mij een beetje kennen weten dat ik eigenlijk gewoon een wandelende regenboog ben. Ik schaam mij op geen enkele manier voor mij seksualiteit en loop er met trots mee rond. Ik zou heel graag willen dat iedereen dat zou kunnen, dat niemand zich hoeft te schamen en niet bang hoeft te zijn wat de buitenwereld er van vindt. Daarom doe ik graag aan zo veel mogelijk acties mee en vertel ik op school en op social media veel over de LGBTQ+ community en zorg ik dat iedereen weet dat ze bij mij terecht kunnen met al hun vragen en voor advies. En dat gebeurt ook regelmatig. Ik help heel graag mensen die met twijfels rondlopen of bang zijn wat de buitenwereld ervan vindt. Want mijn wens voor de community is, dat iedereen zich geaccepteerd en geliefd mag voelen. Daarom zou ik ook heel graag ambassadrice van de Youth Pride worden.”

Je kan je stem uitbrengen op ROOS door onderstaand bericht een like te geven:

View this post on Instagram

Roos, 20 jaar Mijn naam is Roos, ik ben 20 jaar en ik val op vrouwen. Zo lang als ik me kan herinneren wist ik diep van binnen al dat ik gay/lesbienne was. Op mijn 12de ben ik dat gaan accepteren en begrijpen en toen ik 17 was, ben ik uit de kast gekomen. Degene die mij een beetje kennen weten dat ik eigenlijk gewoon een wandelende regenboog ben. Ik schaam mij op geen enkele manier voor mij seksualiteit en loop er met trots mee rond. Ik zou heel graag willen dat iedereen dat zou kunnen, dat niemand zich hoeft te schamen en niet bang hoeft te zijn wat de buitenwereld er van vindt. Daarom doe ik graag aan zo veel mogelijk acties mee en vertel ik op school en op social media veel over de LGBTQ+ community en zorg ik dat iedereen weet dat ze bij mij terecht kunnen met al hun vragen en voor advies. En dat gebeurt ook regelmatig. Ik help heel graag mensen die met twijfels rondlopen of bang zijn wat de buitenwereld ervan vindt. Want mijn wens voor de community is, dat iedereen zich geaccepteerd en geliefd mag voelen. Daarom zou ik ook heel graag ambassadrice van de Youth Pride worden. Je kan je stem uitbrengen door dit bericht een like te geven.

A post shared by Youth Pride NL (@youthpridenl) on

ANNASTASIA

“Ik ben Annastasia en ik wil graag jullie nieuwe Youth Pride Ambassadeur worden! Momenteel ben ik 15 jaar jong en ik zit op de middelbare school. Ik hou erg van creatieve dingen doen zoals tekenen, schrijven, fotografie, modellenwerk en zingen. Ik ben een heel spraakzaam persoon, en met dan bedoel ik dat ik soms mijn mond niet kan houden.. 😉 Ik vind het heel leuk om nieuwe mensen ontmoeten en ik vind het belangrijk dat mensen weten dat ze bij mij terecht kunnen als ze willen praten. Mijn inspiratie is Dan Reynolds > Imagine Dragons, maar ik hou ook van andere muziek zoals Twenty One Pilots etc. Waarom wil ik Ambassadeur worden? Ik wil dat LHBT community zich veilig voelt om over hun problemen te praten en trots kunnen zijn over dat ze bijvoorbeeld een therapeut hebben. Wil je meer over mij weten? Stem dan zeker op mij. Peace out, A x”

Je kan je stem uitbrengen op ANNASTASIA door onderstaand bericht een like te geven:

View this post on Instagram

Annastasia, 15 jaar Ik ben Annastasia en ik wil graag jullie nieuwe Youth Pride Ambassadeur worden! Momenteel ben ik 15 jaar jong en ik zit op de middelbare school. Ik hou erg van creatieve dingen doen zoals tekenen, schrijven, fotografie, modellenwerk en zingen. Ik ben een heel spraakzaam persoon, en met dan bedoel ik dat ik soms mijn mond niet kan houden.. 😉 Ik vind het heel leuk om nieuwe mensen ontmoeten en ik vind het belangerijk dat mensen weten dat ze bij mij terecht kunnen als ze willen praten. Mijn inspiratie is Dan Reynolds > Imagine Dragons, maar ik hou ook van andere muziek zoals Twenty One Pilots ect. Waarom wil ik Ambassadeur worden? Ik wil dat LHBT community zich veilig voelt om over hun problemen te praten en trots kunnen zijn over dat ze bijvoorbeeld een therapeut hebben. Wil je meer over mij weten? Stem dan zeker op mij. En je kan als je wilt altijd een DM/PM sturen. :)) Peace out, A x Je kan je stem uitbrengen door dit bericht een like te geven.

A post shared by Youth Pride NL (@youthpridenl) on

JULIUS

“Julius (25) zet zich dag in dag uit in voor de LHBT-gemeenschap. Hij is werkzaam als artistiek onderzoeker, activist. Hij maakt zich hard voor kwalitatieve representatie en zichtbaarheid van LHBT-individuen in de media en in de kunst. “Als ambassadeur van de Youth Pride zou ik mij inzetten om te luisteren naar de verhalen van LHBT+ jongeren en bijdragen om hun zichtbaarheid te vergroten. Mijn motto is: samen aan de slag voor een inclusieve samenleving door de kracht van persoonlijke verhalen van de gemeenschap centraal te stellen.”

Je kan je stem uitbrengen op JULIUS door onderstaand bericht een like te geven:

MATEUSZ / ESTRA GEEN 

“Mijn naam is Mateusz Stasiewicz (of mijn drag persona Estra Geen) ik ben een 19-jarige, 100% Poolse jongen die uit een klein, Brabants dorpje komt genaamd Sambeek. Ja, je leest het goed. Een Poolse jongen die op z’n 12e uit Polen is geëmigreerd naar een klein, Nederlands dorpje die met de tijd ontdekt dat hij homoseksueel is. Hij komt er ook achter dat drag hem heel erg gelukkig maakt. Deze combinatie = Geen enkele vorm van acceptatie vanuit mensen op straat, mensen op school, thuis en het gevoel dat je nergens hoort. Dit zijn aspecten die ontzettend vernietigend zijn voor een volwassene, laat staan voor een tiener. En DIT wil ik voor iedereen voorkomen. Ik wil dat mensen in mij hun “support system” hebben. Maar niet alleen mij. Mij alleen lukt dat niet.Ik wil ernaar streven dat onze community (LGBTI+) steun in elkaar vindt. Er is nu veel te veel verdeling, oordeelcultuur en haat. Wij zijn een grote familie en familie hoort elkaar te steunen. Je hoort trots te zijn op elkaars gewonnen gevechten van de samenleving van vandaag. Want dat is waar Pride, in mijn ogen, voor staat: Celebrate each other, don’t hate one another.”

Je kan je stem uitbrengen op MATEUSZ / ESTRA GEEN door onderstaand bericht een like te geven:

View this post on Instagram

Mateusz, 19 jaar Mijn naam is Mateusz Stasiewicz (of mijn drag persona Estra Geen) ik ben een 19-jarige, 100% Poolse jongen die uit een klein, Brabants dorpje komt genaamd Sambeek. Ja, je leest het goed. Een Poolse jongen die op z’n 12e uit Polen is geëmigreerd naar een klein, Nederlands dorpje die met de tijd ontdekt dat hij homoseksueel is. Hij komt er ook achter dat drag hem heel erg gelukkig maakt. Deze combinatie= Geen enkele vorm van acceptatie vanuit mensen op straat, mensen op school, thuis en het gevoel dat je nergens hoort. Dit zijn aspecten die ontzettend vernietigend zijn voor een volwassene, laat staan voor een tiener. En DIT wil ik voor iedereen voorkomen. Ik wil dat mensen in mij hun “support system” hebben. Maar niet alleen mij. Mij alleen lukt dat niet. Ik wil ernaar streven dat onze community (LGBTI+) steun in elkaar vindt. Er is nu veel te veel verdeling, oordeelcultuur en haat. Wij zijn een grote familie en familie hoort elkaar te steunen. Je hoort trots te zijn op elkaars gewonnen gevechten van de samenleving van vandaag. Want dat is waar Pride, in mijn ogen, voor staat: Celebrate each other, don’t hate one another. Je kan je stem uitbrengen door dit bericht een like te geven.

A post shared by Youth Pride NL (@youthpridenl) on

EMRE

“Mijn naam is Emre Hoogduijn, ik ben 17 jaar en ik woon in het mooie Dordrecht! Ik wil namens jullie ambassadeur worden omdat onze inclusieve gemeenschap nog een stukje inclusiever kan zijn. Zelf ben ik half Nederlands, half Turks en 100% gay. Vaak vergeten we de LHBTQIA+ers met een niet Nederlandse achtergrond. Ik wil ervoor zorgen dat ook zij iemand hebben om naar op te kijken en zien dat het ook voor hun oké is om gay, lesbisch, transgender of wat dan ook te zijn, omdat ik weet hoeveel representatie voor iemand kan betekenen. En op welke positie kan dat beter dan ambassadeur voor de Amsterdam Pride?!

Je kan je stem uitbrengen op EMRE door onderstaand bericht een like te geven:

MANDO

“I’m Mando and i’m here to make it clear. I know you love me baby, that’s why you brought me here. Als je me nog niet kent. Ik ben Mando. Parttime smol bean drag queen, Parttime grappenmaker, Parttime thee drinker, maar Fulltime LHBTQ+ activist en gaymer. Ik ben actief lid van het GSA raad en in mijn alledaags leven help ik mensen met hun LHBTQ+ problemen, met mijn stralende persoonlijkheid. Ik doe mee omdat ik dan een grotere platform kan hebben voor mijn bericht naar de wereld. “Er is een van jou en dat is je beste zelf. Laat dat zien aan de wereld, dat jij je beste zelf bent. Wat ik zou willen voor de community is om zichzelf te kunnen zijn, met glitter of niet. Weet dat ik je altijd accepteer, ongeacht je kleur, geaardheid, geloof en zelf als je van ananas op je pizza houdt. Thank You, Next. Ik hoop mijn meesterplan briljant is.”

Je kan je stem uitbrengen op MANDO door onderstaand bericht een like te geven:

View this post on Instagram

Mando, 19 jaar I’m Mando and i’m here to make it clear. I know you love me baby, that’s why you brought me here. Als je me nog niet kent. Ik ben Mando. Parttime smol bean dragqueen, Parttime grappenmaker, Parttime thee drinker, maar Fulltime LHBTQ+ activist en gaymer. Ik ben actief lid van het GSA raad en in mijn alledaags leven help ik mensen met hun LHBTQ+ problemen, met mijn stralende persoonlijkheid. Ik doe mee omdat ik dan een grotere platform kan hebben voor mijn bericht naar de wereld. “Er is een van jou en dat is je beste zelf. Laat dat zien aan de wereld, dat jij je beste zelf bent. Wat ik zou willen voor de community is om zichzelf te kunnen zijn, met glitter of niet. Weet dat ik je altijd accepteer, ongeacht je kleur, geaardheid, geloof en zelf als je van ananas op je pizza houdt. Thank You, Next Ik hoop mijn meesterplan briljant is. Je kan je stem uitbrengen door dit bericht een like te geven.

A post shared by Youth Pride NL (@youthpridenl) on

JUSTIN

“Hoi allemaal, ik ben Justin, 16 jaar en ik woon in Rhenen, provincie Utrecht. In mijn eigen omgeving ben ik erg bezig met acceptatie en tolerantie. Zo ben ik de voorzitter van de GSA van het Rembrandt College in Veenendaal. De GSA is een organisatie binnen de school die een veilige thuishaven vormt voor leerlingen die het moeilijk hebben met de ontdekking en acceptatie van zichzelf. Als voorzitter neem ik deze taak erg serieus, omdat ik het belangrijk vind dat iedereen zich geaccepteerd voelt. Ik doe mee aan deze verkiezing omdat ik een bepaalde boodschap wil uitdragen. Ik wil dat Pride een evenement is waarbij iedereen zich fijn en op zijn gemak voelt en daardoor zichzelf kan zijn. Van de verlegen persoon tot de extravagante drag. Pride is voor iedereen. Graag zou ik jouw Pride ambassadeur willen zijn!”

Je kan je stem uitbrengen op JUSTIN door onderstaand bericht een like te geven:

View this post on Instagram

Justin, 16 jaar Hoi allemaal, ik ben Justin, 16 jaar en ik woon in Rhenen, provincie Utrecht. In mijn eigen omgeving ben ik erg bezig met acceptatie en tolerantie. Zo ben ik de voorzitter van de GSA van het Rembrandt College in Veenendaal. De GSA is een organisatie binnen de school die een veilige thuishaven vormt voor leerlingen die het moeilijk hebben met de ontdekking en acceptatie van zichzelf. Als voorzitter neem ik deze taak erg serieus, omdat ik het belangrijk vind dat iedereen zich geaccepteerd voelt. Ik doe mee aan deze verkiezing omdat ik een bepaalde boodschap wil uitdragen.ik wil dat Pride een evenement is waarbij iedereen zich fijn en op zijn gemak voelt en daardoor zichzelf kan zijn. Van de verlegen persoon tot de extravagante drag. Pride is voor iedereen. Graag zou ik jouw Pride ambassadeur willen zijn! Stem nu. Je kan je stem uitbrengen door dit bericht een like te geven.

A post shared by Youth Pride NL (@youthpridenl) on

ROOS aka THORN

“Hey! Mijn naam is Roos, aka Thorn. Ik ben filmmaker, danser en performer. Mijn pronouns zijn die/hun en ik ben Trans Non-Binair. Misschien heb je mij al eens op het podium zien staan als Drag King, of als danser bij de House of Vineyard. Misschien ken je mij van het BNN/VARA programma JZHMZ. Misschien stond ik bij je in de klas als voorlichter en GSA coördinator van COC Amsterdam. Of misschien stonden we samen in de kou bij de Trans Solidarity Rally op het Museumplein die ik mede-organisserde. Maar als we elkaar nog niet kennen, hoop ik dat ik ook JOUW ambassadeur kan zijn voor Pride 2019. Ik geloof in een Pride voor iedereen: veilig, inclusief divers, toegankelijk, met respect en waardering voor de strijders uit het verleden, en aandacht en hoop voor de toekomst. Maar bovenal een Pride als viering van alles wat de LHBTQIA+ community zo mooi maakt.”

Je kan je stem uitbrengen op ROOS aka THORN door onderstaand bericht een like te geven:

View this post on Instagram

Roos, aka Thorn, 23 jaar Hey! Mijn naam is Roos, aka Thorn. Ik ben filmmaker, danser en performer. Mijn pronouns zijn die/hun en ik ben Trans Non-Binair. Misschien heb je mij al eens op het podium zien staan als Drag King, of als danser bij de House of Vineyard. Misschien ken je mij van het BNN/VARA programma JZHMZ. Misschien stond ik bij je in de klas als voorlichter en GSA coördinator van COC Amsterdam. Of misschien stonden we samen in de kou bij de Trans Solidarity Rally op het Museumplein die ik mede-organisserde. Maar als we elkaar nog niet kennen, hoop ik dat ik ook JOUW ambassadeur kan zijn voor Pride 2019. Ik geloof in een Pride voor iedereen: veilig, inclusief divers, toegankelijk, met respect en waardering voor de strijders uit het verleden, en aandacht en hoop voor de toekomst. Maar bovenal een Pride als viering van alles wat de LHBTQIA+ community zo mooi maakt. Je kan je stem uitbrengen door dit bericht een like te geven.

A post shared by Youth Pride NL (@youthpridenl) on


De Gaykrant is media-partner van Pride Amsterdam.

 

 

 

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.