ProfieLHBT+ | Doe je ook mee?

In de rubriek ProfieLHBT+ zetten we een persoon (m/v/x) in het zonnetje die deel uit maakt van de LHBT+ community. We doen dat volgens de questionnaire van Marcel Proust (1871-1922). Die questionnaire  – oftewel vragenlijst – hebben we samengevat en er een regenboogstrik omheen gedaan. De rubriek sluit af met een disclaimer waarvan de laatste zin luidt: ‘Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT+ers komen in aanmerking.’

De questionnaire van Proust is nog steeds actueel. En dat terwijl hij de vragenlijst samenstelde tijdens zijn jeugd in het Parijs van de Belle Epoque, zeg: de jaren ’80 en ’90 van de negentiende eeuw, op basis van vragen die een vriendinnetje hem stelde om te kunnen opschrijven in haar vriendenboekje. Zijn antwoorden getuigen – voor een vijftienjarige jongen- van een grote wereldwijsheid. Of juist van een gigantische wereldvreemdheid natuurlijk: google er maar eens naar.

Geen Joling, Gordon of De Leeuw 

Gedurende de anderhalve eeuw daarna hebben talloze celebraties een antwoord gegeven op de oorspronkelijke drieëndertig vragen. Onder hen Michael Caine, Arnon Grunberg, Gore Vidal, David Bowie, Bette Midler, Salman Rushdie, Neelie Kroes, Martin Scorsese, Aretha Franklin en Eric Clapton. Nog altijd geldt het invullen van de questionnaire als het afgeven van een individueel statement, als het blootleggen van je karakter en als het schetsen van je eigen persoonlijkheid.

Bij De Gaykrant hebben we er met opzet voor gekozen om nou eens niet BN-ers te benaderen voor deze rubriek. Daarvoor zijn Joling, Gordon en De Leeuw te oninteressant. Bovendien vinden wij LHBT-ers op straat, op het werk, op de sportschool, in de kroeg en in de darkroom al bijzonder genoeg. Lees de rubriek en je bent het met ons eens.

Met open vizier

Het afgelopen half jaar hebben we deelnemers geïnterviewd die aan dodelijke ziektes hebben geleden, maar nog altijd onder ons zijn, alive and kicking. Maar ook deelnemers die in transitie zijn van vrouw naar man en omgekeerd – of die het gewoon nog niet weten. De geïnterviewden kwamen uit Noorwegen, Colombia, Nederland, Suriname, Aruba, Turkije, Sint Maarten, enzovoorts. We stellen weinig voorwaarden. Maar de tekst is in het Nederlands omdat De Gaykrant een Nederlandstalig medium is. En anonieme bijdragen worden niet op prijs gesteld, want als er al een strijd wordt gestreden, is dat met open vizier.

Tot slot een verzoek: ben jij wel interessant en denk je dat jouw antwoorden op de vragenlijst wel lezenswaardig zijn? Stuur dan een mailtje naar info@degaykrant.nl en doe mee aan de rubriek ProfieLHBT+. Motivering hoeft niet: beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT+ers komen in aanmerking. Dus jij ook.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “ProfieLHBT+ | Doe je ook mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.