Christelijke LHBT’ers sturen kaarten naar Nashville-dominees

Tijdens een bijeenkomst van christelijke LHBT’ers werden zondag kaarten met een boodschap van liefde verstuurd aan Kees van der Staaij en vier initiatiefnemers van de Nashville-verklaring onder het motto: ‘In Gods huis is iedereen welkom.’

De bijeenkomst in de Andreaskerk in Rotterdam met zo’n 150 aanwezigen werd georganiseerd door de Lutherse Gemeente Rotterdam en stichting Wijdekerk. Te gast waren Astrid Oosenbrug, voorzitter van COC Nederland, Gerrit van Meijeren, classispredikant Zuid-Holland Zuid van de Protestantse Kerk in Nederland en Miranda Terpstra van stichting Wijdekerk. De bijeenkomst had als doel te laten zien dat LHBT- en christen-zijn geen tegenstelling hoeft te zijn.

Stichting Wijdekerk meldde dat in de week na de Nashville-verklaring tientallen kerken zich hebben aangemeld als LHBT-vriendelijke kerk. Op de kaart van hun website staan inmiddels meer dan 300 kerken, die aangeven of je in hun kerk een taak kunt uitoefenen of een zegen over je relatie kunt ontvangen als LHBT’er.

Miranda Terpstra van WijdeKerk en Freek Houweling van de Lutherse Andreaskerk Rotterdam

Valentijnskaarten

De sprekers benadrukten allen dat het gesprek tussen de LHBT-gemeenschap en kerken van groot belang is, en dat juist gelovige LHBT’ers daarin een sleutelrol hebben door hun verhaal te delen. Miranda Terpstra schreef op een groot rood hart, gericht aan de ondertekenaars van de Nashvilleverklaring: ‘Beste initiatiefnemers, wij hopen en vertrouwen dat u openstaat voor gesprek. Wijdekerk staat hier graag naar open, naar u, want samen zijn wij de kerk!’

De bezoekers konden aan het einde van de bijeenkomst ook hun boodschap kwijt. Op Valentijnskaarten gericht aan Kees van der Staaij, ds. Piet de Vries, ds. Maarten Klaassen, ds. Rinie van Reenen en evangelist Arjan Baan. Ze lieten teksten achter als ‘In Gods huis is iedereen welkom’, ‘Denk aan Mattheüs 23: daar staat 14 keer oordeelt niet’. Ook liet iemand zijn telefoonnummer achter op de kaart aan SGP-leider Kees van der Staaij, omdat hij graag het gesprek met hem wil aangaan.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Christelijke LHBT’ers sturen kaarten naar Nashville-dominees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.