Gezocht: beer!

Het Bear Ball is hét event voor de zaterdagavond, pardon: de zaterdagnacht van het inmiddels roemruchte Amsterdam Bear Weekend (ABW – 21 tot en met 25 maart aanstaande). Dan wordt ook de Nederlandse Mister Bear 2019 gekozen, en wel tijdens een even spectaculaire als hilarische verkiezing in het goed bereikbare Club Panama. Dit alles is een nauwe samenwerking tussen Fur Ball, Bear Necessity en  Club Church. Word jij de nieuwe Mister Bear? Je kunt je nog opgeven tot 1 maart.

Tekst: Norbert Splint

Bear Necessity-organisator Sjag Kozak: “Inmiddels hebben vijf kandidaten zich aangemeld en de inschrijving loopt nog. Dat belooft dus wat. Het zijn allemaal heel verschillende persoonlijkheden: de een heeft een hanenkam, de ander is kaal, iemand is grof behaard, maar weer iemand anders is helemaal glad.”

Een beer die glad is? Wat krijgen we nou? Bram Sniekers van Fur Ball zegt hierover: “Waarom niet? Een Mister Bear kies je niet op uiterlijk, maar op persoonlijkheid. Hoe sta je in het leven, wat doe je met je bear-zijn of wat doe je er juist niet mee. Wat is je motivatie om Mister Bear te worden, in hoeverre stel je je dienstbaar op richting de community, dat vindt de jury belangrijk.”

“Een Mister Bear kies je niet op uiterlijk, maar op persoonlijkheid.”

Bear Necessity Party Amsterdam Bear Weekend 2018 – Foto: Melanie Lemahieu

Wie die juryleden precies zijn, is nog strikt geheim. De naam van de presentator (of: presentatrice?) is al wel bekend: Rachèl BeauJolie. Als dat geen drag queen is, weten we het ook niet meer. Het berengebeuren is dus niet exclusief mannelijk. Sjag: “Nee hoor: zo is een van de juryleden een vrouw en bij het Bear Ball zijn vrouwen ook welkom, net als tijdens de activiteiten de rest van de week.”

De verkiezing vindt plaats vlak voor het Bear Ball losbarst, op zaterdag 23 maart. Je kunt je tot 1 maart inschrijven via misterbear@amsterdambearweekend.nl.  Behalve het winnen van fraaie prijzen, waaronder een reisbudget van € 1000,- verdien je ook nog eens eeuwige roem. En dat wil natuurlijk iedereen.

www.amsterdambearweekend.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.