Antoine Bodar uit de gratie

De veiling begin deze week met onder meer werken uit de nalatenschap van de Johan Polak’s vriend Rik van Dam is volgens directeur Ronald van Zadelhoff van Van Zadelhoff veilingen en taxaties goed verlopen. Een deel van de collectie is nog te koop in de aftersales. In februari komen weer vele nieuwe werken uit Van Dam’s erfenis onder de hamer. Maar wat ‘deed’ Antoine Bodar’s portret? De Gaykrant zag een verrassende uitkomst.

Tekst: Paul Hofman

Aftrek

De tegenwoordig meer dan roomse priester met een scrabeus verleden Antoine Bodar bleek op de veiling helemaal uit de gratie te zijn. Diens door tekenaar Corstiaan de Vries gemaakte portret met een ontblote Antoine Bodar vond weinig aftrek. De inzet van de tekening was 300 euro. Er was slechts één gegadigde, de hamer viel meteen na het beginnersbod. Hij mocht het werk meenemen voor 380 euro. Wie de bieder was, is onbekend.

Hamerprijs

Het werk met een jonge Rik van Dam bleek gewilder. Het hoogste bod werd 700 euro. Het betekende een ruime verdubbeling van het startbod.  Het portret van uitgever en mecenas Johan Polak gemaakt door Sylvia Willink wist een hamerprijs van 1.200 euro te bereiken.

Meer weten? 
www.vanzadelhoff.nl
www.facebook.com/vanzadelhoffveilingen

Lees ook: ‘Portret ontblote Antoine Bodar onder de hamer’ 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.