Nieuwe expositie René Zuiderveld: Flesh for thought

Zwart-wit, vleugje roze en rood en een lekker gepiercete tepel. Van 16 december tot 23 maart 2019 exposeert René Zuiderveld in Bayu Food and Artspace aan de Amsterdamse Haarlemmerdijk. Met de tentoonstelling genaamd Flesh for thought laat Zuiderveld (68) een dwarsdoorsnede van zijn portfolio zien: in het souterrain hangen licht-erotische werken in zwart-wit met een vleugje roze en rood, daarboven, in de winkel van Bayu, treffen we spetterende foto’s aan in M&M-achtige kleuren.

Tekst: Norbert Splint

Zuiderveld begon pas met fotograferen toen hij herstelde van een ernstige ziekte. ‘Ging ik gewoon met mijn fiets de natuur in om plaatjes te schieten van bloemen en planten. Heel rustgevend. Maar de foto’s waren wel van goede kwaliteit. Daardoor begonnen mensen te vragen om portretten. Toen later al die datingsites opkwamen, Planet Romeo en zo, werden die portretten erotischer en uitdagender, maar vooral professioneler. Nu werk ik nog steeds vaak buiten, maar ook binnen, in mijn eigen studio.’

Onze favoriet op deze expositie is een lachende meneer met een lekker gepiercete tepel die duidelijk lol beleeft aan de fotoshoot.

Zuiderveld werd door diverse shoots voor verschillende Europese en Nederlandse Mr. Leathers en voor Mister B steeds bekender. Toch is een nieuwe kennismaking met zijn werk de moeite waard. Onze favoriet op deze expositie is een lachende meneer met een lekker gepiercete tepel die duidelijk lol beleeft aan de fotoshoot. Flesh for thought, de titel zegt het al.

Heb je tussen nu en eind maart geen tijd of zin om te gaan kijken, dan is de Pride Week misschien een alternatief. Zuiderveld richt dan als gastconservator samen met André Donker het gehele Zandvoorste Museum in. Van 28 juni tot 25 augustus 2019 presenteren ze in het kader van Zandvoort Pride een collectieve tentoonstelling met schilderkunst, fotografie en beeldhouwkunst.

René Zuiderveld

Bayu, Food & Artspace, Haarlemmerdijk 135 C, 1013 KG Amsterdam. Open: dinsdag t/m zaterdag: 12.00 – 20.30u, zondag: 14.00 – 20.00u, maandag gesloten. https://www.bayufoodandart.com/

www.renezuiderveld.com

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.