Zwaardere straffen na LHBT-discriminatie

Vanaf 1 januari 2019 worden delicten met een zogenoemd discriminatieaspect harder aangepakt door het Openbaar Ministerie. Zo krijgt de officier van justitie meer mogelijkheden om voor de rechtbank hogere straffen te eisen wanneer er sprake is van mishandeling van onder meer LHBT’s. Deze nieuwe richtlijnen sluiten volgens het OM beter aan op de praktijk.

Zo wordt er meer aandacht besteed aan ernstige delicten. Zo is bijvoorbeeld op dit moment mishandeling van een transseksueel of transgender nog geen grond voor een hogere strafeis, maar vanaf 1 januari wel. In de nieuwe aanwijzing is deze grond voor strafverhoging expliciet opgenomen.

Bron: Openbaar Ministerie


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Zwaardere straffen na LHBT-discriminatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.