Zwaardere straffen na LHBT-discriminatie

Vanaf 1 januari 2019 worden delicten met een zogenoemd discriminatieaspect harder aangepakt door het Openbaar Ministerie. Zo krijgt de officier van justitie meer mogelijkheden om voor de rechtbank hogere straffen te eisen wanneer er sprake is van mishandeling van onder meer LHBT’s. Deze nieuwe richtlijnen sluiten volgens het OM beter aan op de praktijk.

Zo wordt er meer aandacht besteed aan ernstige delicten. Zo is bijvoorbeeld op dit moment mishandeling van een transseksueel of transgender nog geen grond voor een hogere strafeis, maar vanaf 1 januari wel. In de nieuwe aanwijzing is deze grond voor strafverhoging expliciet opgenomen.

Bron: Openbaar Ministerie


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Zwaardere straffen na LHBT-discriminatie

 1. Jennifer Kisten schreef:

  Hoi bedankt voor iedereens input!!

  Dankje Nederland!!

  Ik ben erg blij ook een contributie te hebben gemaakt!! Ik heb jarenlang al e-mails verstuurd en nog steeds doe ik ook , ook aan Hans Prummel!!

  De daders van mijn zaken zullen boeten en ik ben erg blij!! Onlangs werd mijn haat misdaad omgedraaid alsof ik de dader was en dat maakte me zeer boos dat dit in Nederland kon en ik moest voor de rechter komen!! Ik weeg 58 kg lol dader weegt 100+ denk ik, lol!! Anyway zaak met Nederlandse politie agenten ook aan de gang nog nooit eerder natuurlijk!! Dit is de meest spraakmakende en ik hoop eindelijk rechtvaardigheid te krijgen !!

  Voortaan krijgen ze hogere straffen en ik eiste van openbare ministerie wetten te veranderen en ben op eigen kracht bezig zonder niemands hulp!! Er zijn andere wetten die ook aangepast gaat worden dat hoort u wel!!

  Er spelen sinds 2015 2 x ernstig zaken dus ruimschoots nieuw wetsvoorstel helaas heb ik nog niets gehoord over andere wetten nog niet!! ik hou jullie op de hoogte groet Jennifer Kisten (Miss Fauxy)

  http://www.jenniferkisten.com
  http://www.facebook.com/joinjensjourney
  Instagram Miss Fauxy

  Hans weet alles hiervan !!
  Ik ben influencer/model ook op Shopstyle ook! http://www.shopstyle.com/collective/Jenniferkisten en een Interseks geboren vrouw!

  Groet en
  Dankje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.