Helen vindt niets doen best vermoeiend …

Helen en Nadine

Denk je weleens: ik zou eigenlijk een dagje ziek willen zijn? Niets ernstigs natuurlijk, maar gewoon een totale offday. Eentje die gepaard gaat met een bank, een relaxbroek, misschien een lekker dekentje, drinken en eten binnen reikwijdte en vooral lekker niets doen. Heb je dan ook weleens, wanneer je door een griepje geveld bent en lamlendig op de bank ligt, het idee: ik wil wat doen!

Heerlijk tegendraads en eigenlijk is het dus nooit goed. En zo is het gras altijd net iets groener aan de andere kant.

Helen verlangt ook weleens naar even helemaal niets doen. Het lijkt haar fantastisch: even niets moeten, willen of doen. Niets! Dat is best weinig. En daar zit dan ook meteen het probleem. Niets doen schiet niet op! En voor een bezige bij met 100 dingen op haar wishlist, is niets doen heel inefficiënt. En onpraktisch.. en heerlijk!

Dus toen Helen voor haar lol afgelopen weekend zo’n 30 uur niets ging doen, was ze eerst heel enthousiast. Daarna schoot de weerstand erin: als je niets doet vliegt de tijd niet bepaald voorbij!

Hoe pakken andere mensen zoiets aan? Hoe zou ze de tijd doorkomen zonder helemaal gek te worden van haarzelf en bij voorkeur ook nog zonder slaaptekort? Of beter nog: kon ze de 30 uur niet gebruiken om het slaaptekort van het afgelopen jaar in 1 ruk goed te maken? Dat klonk pas lekker. Niet heel realistisch, maar wel heerlijk.

Hieronder volgt de liveblog van 30 uur niets doen.

Deze liveblog wordt nu gesloten: Helen heeft succesvol 30 uur niets doen doorstaan en is daar heel moe van.

Uur 30: Made it! Het was wel afzien dat niets doen. Helen moet er even van bijkomen.
Uur 29: een space invaders high score.. of je daar nu trots op moet zijn?
Uur 28: almost there! Een rondedansje van plezier, maar niet teveel natuurlijk: dat staat haaks op het niets doen. Dan maar maaltijd nr.. tel kwijt.
Uur 26: tijd voor een filmpje met een mooie reminder: doing nothing often leads to the very best of something. Niets doen heeft kennelijk nut.
Uur 24: als je dan toch old school bezig bent, dan past een spelletje Tetris daar ook prima bij. Iets met vrouwen en geen ruimtelijk inzicht? Het gaat Helen anders best goed af, tot vermaak van haar buurman.
Uur 21: het staren gaat gezellig door, soms afgewisseld met een paar pagina’s uit een boek.
Uur 17:uiteindelijk blijkt staren toch de beste bezigheid, dus het scherm gaat op zwart en helen gaat stiekem proberen de binnenkant van haar ogen te bestuderen.
Uur 16: genoeg agressie in het verkeer ervaren, tijd voor een rustgevend spelletje mahjong.
Uur 15: Lalalala. Op zoek naar wat afleiding. Old school race spel waarbij je best je opponenten van de baan mag drukken. Doet Helen denken aan carmageddon.
Uur 13: het staren is nog best een goede programma vulling, beter dan het programma van haar buurman: hij is alle home alone films achter elkaar aan het kijken. Macaulay Culkin bewijst maar weer eens dat overdaad schaadt (en drugsgebruik ook maar dat terzijde)
Uur 11: Helen slaat stijl achterover van de thee: stevig bakkie lijkt niet alleen voor koffie op te kunnen gaan. Dit is geen grootmoeders thee, deze thee is gezet en heeft getrokken sinds de geboorte van grootmoeder’s grootmoeder!
Uur 9: een kleine dreumes rijdt zelf zijn kinderwagen. Heel stoer natuurlijk. Helaas lukt het hem nèt niet Helen te ontwijken. Poging 2 t/m 20 worden er niet beter op, maar hij lijkt er niet mee te zitten.
Uur 8: vriendinnetjes doen het altijd goed om de sleur te doorbreken: Nadine belt en opeens vliegt de tijd voorbij!
Uur 7: een andere stoel, maar verder blijft het staren hetzelfde. Een kleine meid van een jaar of 2 staart terug, en na een uitgebreid spelletje kiekeboe valt ze in slaap (tot grote opluchting van haar nogal vermoeid overkomende moeder).
Uur 5: waarom zou je veranderen wat goed gaat? Na 3 woorden in haar boek, schakelt Helen toch weer over op staren.
Uur 4: Huh? Waar is uur 3 gebleven? Voor straf kijkt ze een uur voor zich uit.
Uur2: oeeehhhhh, eten! Deze 30 uur hoeft ze in ieder geval geen honger te lijden (iets wat ze snel en niet graag doet).
Uur 1: totaal gesloopt, alle voorbereiding loopt in de soep en Helen rent de hele dag achter zichzelf aan. Het eerste uur besteedt ze aan voor zich uit staren, is er iemand thuis? Nope..

Liefs,

Nadine en Helen

Helen en Nadine

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.