LHBT+ers confronteren Johan Derksen met hun coming-out verhalen

Na de zoveelste discutabele uitspraken van Johan Derksen over homoseksuelen reageren LHBT+ers en sympathisanten massaal op Twitter onder de hashtag #SorryJohan.

Tekst: Kenneth Steffers

De hashtag #SorryJohan ontstond na de meest recente aflevering van het programma op een brief van twee homoseksuele voetbalfans over de soms ‘homo-onvriendelijke’ sfeer bij het voetbalprogramma Veronica Inside. De brief ging viral op de sociale media en leidde zelfs tot Kamervragen – waar het veel bijval kreeg van de Haagse politici.

Niet onder de indruk

Johan Derksen bleek echter niet onder de indruk en deed er –na alle ophef- zelfs nog een schepje bovenop in zijn programma. “Ik laat me toch niet gek maken door twee hysterische jonge homootjes?!”, begon Derksen met zijn relaas. “Meer is het ook niet. Twee jochies die een briefje naar de KNVB sturen en helemaal van de leg zijn. Ze moeten eens flinke jongens worden.” Toen talkshowhost Wilfred Genee aan Johan Derksen vroeg of hij niet een beetje respect had voor de briefschrijvers, antwoordde Derksen: “We moeten ophouden met doen alsof het zo verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen. Als je een beetje karakter hebt, kom je daar gewoon voor uit.”

Ophef

Het voetbalprogramma Veronica Inside (voorheen Voetbal Inside) zorgde de afgelopen jaren al vaker voor ophef vanwege vermeende homofobe maar ook racistische uitspraken van één van de (vaste) tafelgasten. Een bekend voorbeeld hiervan is de aflevering waarin René van der Gijp de Vlaamse transgender en journalist Bo van Spilbeek belachelijk maakte door aan tafel te verschijnen met een pruik en te vertellen voortaan als ‘Renate’ door het leven te gaan.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.