#WIJZIJNHETZAT: iedereen moet overal hand in hand kunnen lopen 

Het geweld tegenover LHBT’ers lijkt alleen maar toe te nemen in Nederland. Om die reden is de campagne #WIJZIJNHETZAT in het leven geroepen. Om dit activistische initiatief extra luister bij te zetten zal op 2 december een speciaal evenement plaatsvinden in Utrecht. Het aftrapevent wordt georganiseerd op initiatief van de Utrechtse Stichting Jonge Utrechtenaers die zichzelf als belangrijkste doel hebben gesteld om de community te verenigen.

Tekst: Kenneth Steffers

In januari dit jaar werd de protestbeweging #WIJZIJNHETZAT opgezet door Willem de Wit, beter bekend onder haar synoniem als draqqueen, Dusty Gersanowitz. Laatstgenoemde plaatste een filmpje op Facebook waarin ze haar zorgen en woede uitte over het aanhoudende geweld, discriminatie en intimidatie van LHBT’ers binnen de samenleving. Het gevoel van onveiligheid onder LHBT’ers neemt ook toe, zo blijkt uit allerhande cijfers.

Het campagnefilmpje van Dusty is inmiddels ruim 13.000 keer bekeken. Op dit moment komt de #WIJZIJNHETZAT-beweging vooral in actie wanneer er weer eens een anti-LHBT incident heeft plaatsgevonden. “Maar we moeten altijd accuraat zijn en snel kunnen inspelen op actuele ontwikkelingen. Iedereen moet overal en altijd hand in hand kunnen lopen”, aldus Gersanowitz.

“Iedereen moet overal en altijd

hand in hand kunnen lopen”

Landelijke campagne

Op zaterdag 2 december wordt in de Utrechtse popzaal EKKO de aftrap gegeven voor deze landelijke campagne. Vanaf 16:00 uur verandert EKKO in alle kleuren van de regenboog en wordt het startsein gegeven om de #WIJZIJNHETZAT-campagne landelijke bekendheid te geven. Met bijdragen van minister Ingrid van Engelshoven, de bekende Dominee Gremdaat en de Utrechtse wethouder Linda Voortman. Monique de la Fressange en Ronnie Vernes-Sewratan, beide slachtoffer van anti-LHBT+ geweld zullen hun verhaal delen.

Programma

Vanaf 17:00 uur start het officiële programma waarin de community in zijn diversiteit aan het woord komt. Deze middag spreekt Dusty, mensen uit de LHBTQI-de community, de Jonge Utrechtenaers en zijn er eerdergenoemde bijdrages. Het officiële gedeelte wordt positief afgesloten met enkele woorden van Dominee Gremdaat.  Om daarna met elkaar de dansvloer op te gaan, elkaar te ontmoeten en mogelijk een van de prijzen te winnen tijdens de loterij. De opbrengsten van het aftrap-event komen ten goede aan de campagne, waardoor een postercampagne in 24 steden gerealiseerd kan worden waarop de boodschap “Iedereen moet hand in hand kunnen lopen” groot prijkt.

Datum: zondag 2 december
Tijd: vanaf 16:00 uur
Plaats: EKKO, Bemuurde Weerd Westzijde 3, Utrecht

Bekijk het event op Facebook

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “#WIJZIJNHETZAT: iedereen moet overal hand in hand kunnen lopen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.