Straf na mishandeling homo met ijzeren stang

De 18-jarige jongen H. uit Kerkrade heeft dinsdag 180 dagen jeugddetentie – waarvan 124 dagen voorwaardelijk- opgelegd gekregen. De rechtbank van Roermond achtte het wettelijk en overtuigend bewezen dat H. schuldig is aan het mishandelen en beroven van een Belgische homoseksuele man eind april in de Limburgse stad Kerkrade. Met aftrek van het voorarrest betekent dit dat H. niet de cel in hoeft.

Tekst: Kenneth Steffers

Minderjarig

Zes metgezellen van de bewuste H. waren ook verdachten in de mishandelingszaak. Omdat ze minderjarig waren vond hun strafzaak achter gesloten deuren plaats. Het is daarom niet bekend of en welke straf deze verdachten opgelegd hebben gekregen. Naast de voorwaardelijke celstraf kreeg H. een taakstraf van 170 uur en een maatschappelijke taakstraf opgelegd. Daarbij moet H. samen met de medeplegers de gevraagde schadevergoedingen en proceskosten van in totaal 1314,47 euro betalen. Omdat H. eind april net 18 jaar was geworden, is de straf gebaseerd op het jeugdstrafrecht.

Seksdate

Het Belgische slachtoffer van de mishandeling en beroving dacht in Kerkrade te hebben afgesproken voor een betaalde seksdate. In plaats daarvan werd hij in de val gelokt door zeven jongens in de leeftijd van 15 tot 18 jaar oud. Met veel geweld werd het slachtoffer in elkaar geslagen, onder meer met een ijzeren stang. Ook werd hij onder andere beroofd van zijn autosleutels. De verdachte tieners zijn alle zeven afkomstig uit Zuid-Limburg: Sittard, Kerkrade en
Landgraaf.

Wie te maken heeft met LHBT-gerelateerde incidenten kan via het telefoonnummer 0900-8844 contact zoeken met de politie of door te mailen naar rozeinblauw@politie.nl.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.