Grote finale COC Songfestival op 8 december in Amsterdam

Op zaterdag 8 december is De Duif in Amsterdam het decor voor de grote finale van de 24ste editie van het COC Songfestival. Tijdens deze ‘regenboogliedjes’ wedstrijd strijden dit jaar dertien inzendingen om de meeste ‘douze points’. De kaartverkoop is inmiddels gestart. 

Het COC Songfestival is ooit begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival. Naar aanleiding van de teleurstellende 4 punten van Willeke Alberti in 1994 mocht Nederland een jaar niet meedoen aan het festival.. COC Limburg bedacht toen als alternatief het COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen met liedjes rondom seksuele- en genderdiversiteit.

COC Amsterdam

Na de overwinning van Dana Petlan met haar lied ‘De Tijd’ namens COC Amsterdam vorig jaar in Groningen is dit jaar de grote finale van het COC Songfestival in de hoofdstad. Het is de 24ste editie van de ‘regenboogliedjes’ wedstrijd en dit jaar strijden maar liefst dertien deelnemers voor de winst. De deelnemers zijn allen inzendingen van de diverse COC-verenigingen uit het land of andere organisaties die zich inzetten voor seksuele- en/of genderdiversiteit.

Deelnemers zijn COC-verenigingen of andere organisaties die zich inzetten voor seksuele- en/of genderdiversiteit.

Jury

De liedjes zullen tijdens de finale worden beoordeeld door een regiojury en een vakjury. De vakjury bestaat dit jaar uit oud-winnares Dana Petlan, presentator en Mister Gay 2011 Thom Goderie, singer songwriter Astrid Akse, The Voice of Holland finalist Sjors van der Panne en zangeres Astrid Nijgh. Naast de dertien deelnemers zullen ook REINDIER, Galakoor Amsterdam, DirQ en House of Today optredens verzorgen tijdens de show. De avond zal worden gepresenteerd door Luna Lunettes, Merel Moistra en NIKI TODAY. ).

Kaarten

De kaartverkoop is al gestart, maar er zijn nog kaarten beschikbaar. Kaarten kosten € 20,00 (excl. servicekosten) per stuk en dat is inclusief toegang tot de afterparty.

Ga voor de online kaartverkoop en meer informatie naar www.cocsongfestival.nl. 

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.