Relle Brugman | ProfieLHBT+

Relle Brugman is 17 jaar oud en net uit de kast. Hij zit in 6 vwo van het Spinoza-Lyceum, wil Geneeskunde studeren (‘maar dat weet ik nog niet zeker’) en dan het liefst buiten Amsterdam. Buiten Amsterdam? Half Nederland wil in Amsterdam wonen, maar Relle dus niet. ‘Ik ben er geboren en getogen, maar wil wel eens wat nieuws, ietsje verder weg van mijn familie ook, graag.’

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Vertrouwen vind ik een van mijn belangrijkste eigenschappen. Ik zal, hoewel ik iemand nog nooit heb gezien, altijd proberen te vertrouwen dat deze persoon een goed hart heeft. Echter weet ik, na iemand te leren kennen, of deze persoon werkelijk om mij geeft of alleen om zichzelf. Maar ik zal altijd hopen op het beste.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Mijn grootste voorbeeld is Leo, hij is een oude vriend van mijn ouders en net familie. Leo is iemand die altijd advies voor me heeft en hoe vervelend ik dat vaak genoeg ook vind, hij is er altijd voor mij en mijn familie. Verder is een groot popidool van mij de living diva Lady Gaga, ze geeft me altijd kracht wanneer ik op m’n diepst ben.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik ben een jongen en ik hou van jongens, maar bovenal ben ik mezelf, Relle.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Ik zit nu in 6 vwo en voor mijn Profielwerkstuk maak ik een performance, waarin ik het zicht op homoseksualiteit in het heden vergelijk met hoe er naar homoseksualiteit werd gekeken in de klassieke oudheid. Een van de vragen die in mijn performance aanbod komt is: ‘Waarom wordt er verwacht dat mensen uit de kast moeten komen en zich moeten verklaren voor hun seksualiteit,. Ik bedoel: ‘straights’ hoeven toch ook niet te zeggen dat ze ‘straight’ zijn, waarom wij dan wel? Ik zou het liefst willen dat de woorden gay, bi en straight nooit in onze vocabulaire zouden zitten.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Het aantrekkelijkst aan een persoon vind ik wanneer deze weet wie die persoon is.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Het meest positieve is dat ik heb leren onvoorwaardelijk mezelf te zijn en ik denk dat jongens buiten de LHBT+-community hier misschien meer moeite mee hebben.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Uit de kast komen. Hoewel het voor mij helemaal geen nare ervaring is geweest, vond en vind ik het altijd heel moeilijk te begrijpen waarom ik moet zeggen dat ik op jongens val.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Momenteel zijn er drieënzeventig landen waar homoseksualiteit illegaal is en zeven landen waar ‘jezelf zijn’ je het leven kost. Ik zou graag willen zien dat iedereen op deze aarde niet bang hoeft te zijn om ‘zichzelf’ te zijn.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Ik zou graag worden herinnerd met liefde in hart en geest.

10) Wat is je motto?

“Just keep swimming”

Door: Norbert Splint

Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. 

De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.