Voor het eerst een genderneutraal paspoort

Voor het eerst is het geslacht van iemand in een paspoort aangepast door de V van Vrouw te wijzigen naar een X, van genderneutraal.

Het geslacht kon bij de geboorte niet worden vastgesteld en “ingegeven door de toenmalige tijdgeest” werd de baby aangemerkt als man. Jaren later volgde een operatie om vrouw te worden, maar ook dat geslacht bleek niet passend.

De strijd voor een genderneutraal paspoort begon tien jaar geleden. De betrokkene is blij dat er nu een X in het paspoort staat. “In officiële stukken moet je vaak invullen of je man of vrouw bent. Dan moet je een keuze maken, terwijl je dat eigenlijk niet kunt of bent. Daarom is het belangrijk: dat het echt bekrachtigd wordt, juridisch gezien.”

Bron: nos.nl

 

Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

Reinart
ReinArt Cartoons heeft als logo de vos met in z’n bek de in inkt gedoopte ganzenpen. Via www.reinartcartoons.nl zijn naast vele Roze Cartoons ook diverse andere tekeningen te vinden. Zijn woonplaats Deventer is daarbij goed vertegenwoordigd aangezien ReinArt sinds 2015 wekelijks cartoons en strips voor de lokale krant tekent
.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.