Homopinguïnpaar broedt samen ei uit

Twee mannetjespinguïns in het Sea Life Aquarium in Sydney blijken een meer dan vriendschappelijke band te hebben. Zodra het broedseizoen er aan kwam begonnen ze samen stenen te verzamelen om een nest te bouwen en ook buigingen naar elkaar te maken. Volgens de verzorgers zijn dat tekenen van grote affectie voor elkaar.

Nadat eerst een nepei in dit nest werd gelegd en bleek dat het mannetjeskoppel meteen broedgedrag ging vertonen, werd besloten er een echt ei voor in de plaats te leggen. Dit ei was afkomstig uit het nest van een ander pinguïnstel. In de regel brengen pinguïns maar één kuiken per nest groot, dus een eventueel tweede kuiken was bij dit stel gedoemd te sterven. De biologische ouders hadden niet eens in de gaten dat er één ei was weggehaald.

Het homopinguïnpaar blijken natuurtalenten en wisselen dagelijks van taak. De een zit op het ei, terwijl de ander er voor zorgt dat niemand in de buurt kan komen om de stenen uit het nest te stelen.

Bron: nos.nl

Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

Reinart
ReinArt Cartoons heeft als logo de vos met in z’n bek de in inkt gedoopte ganzenpen. Via www.reinartcartoons.nl zijn naast vele Roze Cartoons ook diverse andere tekeningen te vinden. Zijn woonplaats Deventer is daarbij goed vertegenwoordigd aangezien ReinArt sinds 2015 wekelijks cartoons en strips voor de lokale krant tekent.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.