Mel Krul | ProfieLHBT+

Mel Krul (28) is werkzaam in de Marketing & Communicatie op het gebied van Veiligheid. Hij werd geboren in Brunssum, groeide op in Hoensbroek en woont al meer dan tien jaar in Amsterdam. Alle clichés over Limburg zijn waar dus ook voor hem geldt: ‘zachte g, harde l’. Maar er is meer. Kortom: lees verder.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Ik ben een vrij extravert persoon, vriendelijk en gezellig in de omgang. Verder ben ik ambitieus, somewhat of a people pleaser en vaak de grappenmaker van het stel.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Ik heb niet echt grote voorbeelden. Er zijn wel mensen die ik bewonder vanwege hun prestaties en persoonlijkheid. Denk aan Margareth Thatcher, Wim Sonneveld, Meryl Streep, Queen Elizabeth. Ja, echt: Queen Elizabeth. Ik vind het echter veel belangrijker je aan niemand te meten, maar dat je zelf je leven bepaalt. It’s much more fun that way!

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik ben een man en ik ben homo… kennelijk…

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Als er iets is waar ik een hekel aan heb, dan is het wel om jezelf meteen te profileren als homo. Ik wil veel liever gezien worden om mijn prestaties en mijn persoonlijkheid. Natuurlijk is homoseksualiteit hier een deel van. Echter, tegenwoordig wordt homoseksualiteit zo verschrikkelijk “opgehemeld”  –  ik kan even geen ander woord bedenken. Er bestaan zoveel andere zaken die net zo belangrijk zijn, of misschien zelfs wel belangrijker.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Ik vind iemand met een ruggengraat aantrekkelijk. Iemand die niet bang is om te zeggen wat hij wil. Ook wat (zwarte) humor en een mooie lach kunnen trouwens helpen. En als het om uiterlijk gaat, houd ik wel van een jongen met een leuke stijl. Je zult mij niet snel naast iemand zien staan die een trainingsbroek en sneakers eronder aanheeft.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Het hele huisje-boompje-beestje stramien. Waar heterokoppels al snel in de bekende stroomversnelling komen van kinderen nemen en alle perikelen die hierbij komen kijken, zijn wij – de vrije mensen – hiervan geëxcuseerd. Overigens zou ik een enorm slechte moeder zijn.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Het feit dat ik er (onbewust) rekening mee houd. Zo betrap ik mijzelf erop dat ik net wat “mannelijker” loop in de Bijlmer of dat ik bij nieuwe vakantielanden toch even snel google hoe veilig het is voor homo’s. Het zou zo heerlijk zijn om dit niet te hoeven doen!

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Strengere aanpak van homofoob geweld! Maar dat gezegd hebbende: het wordt nu ook eens tijd om van alles binnen de LHBT+ gemeenschap te veranderen. Ik vind het schrikbarend hoe kleinzerig veel mensen binnen de homogemeenschap zich gedragen. Ik krijg soms het gevoel dat ik het woord flikker niet meer mag zeggen: wie weet krijg ik het COC wel in mijn nek. Als je zelf heel veel waarde aan je homo-identiteit hecht, geef je de homofoob die je uitscheldt de wapens in handen om je te kwetsen.

Wat ook echt moet veranderen is het racisme, of zo je wilt: de discriminatie binnen onze community. Iemand bestelt nog wel eens sushi via mijn Grindr. Wat gewoon superfout is! Niet elke Aziaat is toch een pinda?

Nog een voorbeeld: het meest akelige wat ik ooit heb meegemaakt, was een avond in een café waar ik iemand leerde kennen. Best een leuke vent, daar niet van, maar het eerste wat hij vroeg was: ‘En werk je in een restaurant? Een Indonesisch restaurant of zo?’ Dit is gewoon bespottelijk.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Met veel humoristische anekdotes over mijn leven en  – dus – vooral heel veel gelach!

10) Wat is je motto?

Als je het doet, moet je het goed doen!

Door: Norbert Splint

Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. 

De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.