Opnieuw schokkend geval van anti-homogeweld in Nederland

Opnieuw een schokkend geval van anti-homogeweld in Nederland. In Kanaleneiland Utrecht werd Saïd zondagmiddag door drie jongens in elkaar geslagen vanwege zijn geaardheid. Saïd heeft meteen aangifte gedaan van het incident bij de politie.

Tekst: Kenneth Steffers

Slachtoffer: “Ik heb dit soort situaties wel vaker meegemaakt, maar deze keer was ik ook echt bang. De eerste belager, die op mij afkwam vanwege mijn geaardheid, had ik zelf snel onder controle. Maar voordat ik het wist waren ze opeens met drie man sterk. Ik lag op de grond en de daders bleven maar doortrappen. Het enige dat ik toen nog kon doen was mijn gezicht bedekken. Ondertussen werd ik ook nog eens bespuugd.”

Alsof het niet erger kon, vervolgt hij zijn verhaal: “Een groepje meisjes was getuige. Maar in plaats van iets te doen, deden ze niets anders dan mij uitlachen. Dat vond ik misschien nog wel het ergste.”

“Een groepje meisjes was getuige. Maar ze deden niets anders dan mij uitlachen. Dat vond ik misschien nog wel het ergste.”

Dit meest recente geval van anti-homogeweld is alweer de zoveelste dit jaar in Nederland. Het toeval wil dat juist in Utrecht op 2 december het evenement #WIJZIJNHETZAT zal plaatsvinden. Deze bijeenkomst in de EKKO zal in het teken staan van de aanpak van anti-homogeweld.


Politie
De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Heeft u iets gezien, weet u wie de verdachten zijn of beschikt u over beeldmateriaal dat mogelijk relevant kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact met ons op via nummer 0900-8844 of via het onderstaande tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

9 thoughts on “Opnieuw schokkend geval van anti-homogeweld in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.