Opnieuw schokkend geval van anti-homogeweld in Nederland

Opnieuw een schokkend geval van anti-homogeweld in Nederland. In Kanaleneiland Utrecht werd Saïd zondagmiddag door drie jongens in elkaar geslagen vanwege zijn geaardheid. Saïd heeft meteen aangifte gedaan van het incident bij de politie.

Tekst: Kenneth Steffers

Slachtoffer: “Ik heb dit soort situaties wel vaker meegemaakt, maar deze keer was ik ook echt bang. De eerste belager, die op mij afkwam vanwege mijn geaardheid, had ik zelf snel onder controle. Maar voordat ik het wist waren ze opeens met drie man sterk. Ik lag op de grond en de daders bleven maar doortrappen. Het enige dat ik toen nog kon doen was mijn gezicht bedekken. Ondertussen werd ik ook nog eens bespuugd.”

Alsof het niet erger kon, vervolgt hij zijn verhaal: “Een groepje meisjes was getuige. Maar in plaats van iets te doen, deden ze niets anders dan mij uitlachen. Dat vond ik misschien nog wel het ergste.”

“Een groepje meisjes was getuige. Maar ze deden niets anders dan mij uitlachen. Dat vond ik misschien nog wel het ergste.”

Dit meest recente geval van anti-homogeweld is alweer de zoveelste dit jaar in Nederland. Het toeval wil dat juist in Utrecht op 2 december het evenement #WIJZIJNHETZAT zal plaatsvinden. Deze bijeenkomst in de EKKO zal in het teken staan van de aanpak van anti-homogeweld.


Politie
De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Heeft u iets gezien, weet u wie de verdachten zijn of beschikt u over beeldmateriaal dat mogelijk relevant kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact met ons op via nummer 0900-8844 of via het onderstaande tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

9 thoughts on “Opnieuw schokkend geval van anti-homogeweld in Nederland

 1. Jeroen Habraken schreef:

  Heel erg triest. Zelf heb ik als (hetero) broer van twee homoseksuele broers al genoeg gezien wat beide hebben moeten doormaken. Geestelijke – en lichamelijke mishandeling, soms ook door de eigen partner, ontslag op zijn werk vanwege zijn “verwijfde” handelingen in de ogen van een chef. Het zal nooit ophouden.

 2. Kor schreef:

  Verschrikkelijk dat dit nog in deze tijd gebeurt niet normaal sterkte. Kor.

 3. Marga Cazemier schreef:

  Verschrikkelijk dat dit steeds maar weer blijft gebeuren, bah. Zelf ben ik moeder van 2 volwassen kinderen die een homoseksuele vader hebben, ik had bewondering voor hun vader toen hij 21 jaar geleden ‘uit de kast kwam’ want óók toen was er veel geweld tegen homo’s. Gelukkig hebben hij en zijn man dit nooit lijfelijk mee hoeven maken, wél werd onze oudste, een zoon, er vaak mee gepest en uitgescholden. Álles veranderd in de loop der jaren, helaas blijft het geweld tegen ‘anders geaard zijn’ bestaan.
  Heel veel sterkte voor een ieder die dit keer op keer mee moet maken!!
  Mijn gevoel zegt dat het bij de opvoeding hoort en dat hier een grote verantwoording bij de ouders ligt!!

 4. Stella Damen schreef:

  Hoop dat de daders snel gepakt worden .en flinke straffen krijgen tevens laten betalen 10.000 euro per persoon aan slachtoffer. Hoop dat je snel opknapt .heel veel sterkte jongeman.

  1. Martijn schreef:

   Voor dat geld mogen ze mij ook wel in elkaar slaan.

  2. Monique van der Vaart schreef:

   Dat klopt zeker, dat het voor een groot gedeelte aan de opvoeding ligt, en de ouders het goede voorbeeld behoren te geven. Maar daar gaat het ook fout, want die geven vaak het meeste commentaar of lachen en smoezen , en dan denk ik vaak bij mijzelf, wat als hun eigen kind , homo of lesbienne is, wat dan? Maar helaas, het zal nooit veranderen denk ik, het doet als ouder van een homo of lesbienne heel erg pijn. En niet te bedenken , voor het kind zelf.

 5. Vonne schreef:

  Afschuwelijk en beschamend ….dat de groep meiden gewoon stonden te lachen inplaats van de politie te bellen zou mij persoonlijk ook het meeste pijn hebben gedaan pffffff
  Sterkte jongeman hoop dat je er geen geestelijke en lichamelijke schade aan overhoud

 6. Karla schreef:

  Haal maar binnen het RIFtuig.
  Het zal niet stoppen; alleen maar toenemen.
  Maar als je ziet dat de (r)overheid er niets aan doet ga je toch gewoon door met deze mishandelingen.
  Ik ben zo gelukkig dat wij niet meer in een grote stad wonen.

  1. Fatima schreef:

   Het RIF-tuig? Kans is groot dat Saïd zijn roots ook in de Rif liggen, net als die van mij.
   Als er iets is wat ik verafschuw, is het wel mensen veroordelen op hun geaardheid, sexe, ras, geloof en afkomst. Eigenlijk doe jij nu exact hetzelfde als de mishandelaars van Saïd. Alleen kreeg hij fysieke klappen en jij deelt ze uit met woorden.
   Jammer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.