New Kid on the Block: Rob Jetten

D66 heeft de openlijk homoseksuele Rob Jetten verkozen tot fractievoorzitter van de partij in de Tweede Kamer. Hij volgt daarmee Alexander Pechtold op, die heeft aangegeven alle vertrouwen in hem te hebben.

Jetten was voorheen werkzaam bij ProRail en actief als gemeenteraadslid in Nijmegen. Zijn carrière bij de D66-fractie begin hij in de Eerste Kamer der Staten-Generaal, waar hij als beleidsmedewerker actief was. Ook was hij voorzitter van de Jonge Democraten. Met zijn 31 jaar is hij net iets jonger dan andere collega-fractievoorzitters zoals Lilian Marijnissen (33) en Jesse Klaver (32).


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

Reinart
ReinArt Cartoons heeft als logo de vos met in z’n bek de in inkt gedoopte ganzenpen. Via www.reinartcartoons.nl zijn naast vele Roze Cartoons ook diverse andere tekeningen te vinden. Zijn woonplaats Deventer is daarbij goed vertegenwoordigd aangezien ReinArt sinds 2015 wekelijks cartoons en strips voor de lokale krant tekent.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.