Solany Silva | ProfieLHBT+

Solany Silva, ‘Sol’ voor vriendinnen, is de medeoprichter van het Personal Training en Life Coaching-bedrijf Building Beauty Official in Amsterdam. Sol werkt samen met haar partner Paola aan een nieuw personal training concept waar sensualiteit, liefde en passie centraal staan.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Ik beschouw mezelf als een aardig en vrolijk mens. Het lukt me altijd best snel om mensen aan het lachen te krijgen. Daarnaast ben ik heel positief en altijd gemotiveerd om mijn voorgestelde doelen te bereiken.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

“Mijn moeder. Zij is een vechter en ondernemer. Daar ben ik erg trots op. Als we het over een beroemdheid hebben komt Jennifer Lopez op de top van de lijst te staan. Ik bewonder de diverse talenten die zij heeft. Tenslotte ben ik laatst in de gelegenheid geweest om fitness model Sandra Prikker te ontmoeten. Haar persoonlijke- en carrière-ontwikkelingen vind ik ook erg interessant en inspirerend.”

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

“Als een loyale lesbische vrouw. Als ik het over gender heb, denk ik bij mezelf aan een mix van 20% mannelijk en een predominate vrouwelijke kant van 80%. Door die mix voel ik me sneller op mijn gemak en ik pas me goed aan allerlei situaties en omstandigheden.”

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

“Niet echt. En bij mij hoeft het ook niet. Ik ben een uiterst relaxte typetje dat gemakkelijk spreekt en snel emoties uitdrukt.  Na een korte tijd heeft het iemand gelijk door wie ik ben en wat voor soort mens ik ben.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

“Structuur in het leven, positiviteit en loyaliteit vind ik zeker belangrijke factoren. En als het over mijn chick gaat vind ik mooi en belangrijk dat zij doelen en ambities heeft.”

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

“Ik heb altijd gedacht dat wij ‘homoseksuelen’ een soort speciale gift hebben. Het is aan ons om van deze mooie gift iets positiefs of negatiefs te maken. In mijn geval heb ik het alleen maar als een zeer positieve reis ervaren en zeker niet als een tocht door de woestijn of zo. ”

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

“Tot een paar maanden geleden zou ik niet een, twee, drie iets kunnen noemen. Helaas werden mijn partner en ik kort geleden een met een homofobe jongen geconfronteerd. De details hoor je wel een keer, maar zoals je je kunt voorstellen was het een zeer ongemakkelijke situatie. Maar vooral pijnlijk.”

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

“Het bijven vechten voor gay marriage vind ik nog steeds erg belangrijk. Dat gay rechten in het algemeen wereldwijd erkend worden. Hier in Nederland is alles goed geregeld, al moeten we bepaalde homofobe reacties wel in de gaten blijven houden.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

“Als een dromenjager. Als iemand die heeft bewezen – en aan anderen geleerd – dat ‘willen’ ook betekent: ‘kunnen’.”

10) Wat is je motto?

“Wat je ook doet, doe het met liefde”

“Geef niet op”

“Alles in het leven gebeurt om een reden”

“Houd je geest, lichaam en ziel uitgelijnd”


Door: Norbert Splint

Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. 

De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.