Bert en Ernie zijn al jarenlang een stel

Scenarioschrijver Mark Salzman heeft onthuld dat de bekende Sesamstraat-helden Bert en Ernie een homorelatie met elkaar hebben. Hij putte bij het schrijven van de verhaaltjes voor het stel uit zijn eigen leven. Zelf stond hij model voor Ernie en zijn man inspireerde tot Bert. De onthulling werd gedaan in het LGBT-magazine Queerty.

Bert en Ernie waren in 1969 voor het eerst op televisie te zien in het Amerikaanse programma Sesame Street. In 1976 maakten zij hun debuut op de Nederlandse televisie. De twee tegenpolen waren het vaak oneens met elkaar, maar deelden wel een appartement en sliepen, weliswaar in verschillende bedden, in dezelfde kamer.


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

Reinart
ReinArt Cartoons heeft als logo de vos met in z’n bek de in inkt gedoopte ganzenpen. Via www.reinartcartoons.nl zijn naast vele Roze Cartoons ook diverse andere tekeningen te vinden. Zijn woonplaats Deventer is daarbij goed vertegenwoordigd aangezien ReinArt sinds 2015 wekelijks cartoons en strips voor de lokale krant tekent.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.