LGBTQ Humans of Amsterdam #1

“Naast mijn studie speel ik soms mee in ‘De Homonologen’. Dit is een voorstelling over liefde en seksualiteit die we spelen midden in de klas op middelbare scholen. Wat me altijd raakt is dat leerlingen van pakweg 13 tot 15 jaar vaak nog weinig weten over seksualiteit en dat leidt soms tot opvallende reacties. Zo riep er laatst een jongen door het lokaal als reactie op eenmonoloog over geweld tegen lgbtq’ers: ‘m’n vader zou me opwachten en neerschieten [als ik uit de kast zou komen]’. Ook krijgen we achteraf vaak de vraag: ‘wat is hetero eigenlijk?’. Op zulke momenten besef ik extra goed dat voorlichting over seksuele voorkeur altijd ontzettend belangrijk en relevant zal blijven. Niet alleen voor de ontwikkeling van jongeren, maar ook om heteronormativiteit te kunnen doorbreken.” 

English

“Next to my studies I play a part in ‘Homonologues’. Which is an acting performance about love and sexuality that we act out right in front of a class at high schools. What always gets to me is that students of 13 to 15 years old often don’t know much about sexuality and that sometimes leads to striking reactions. For example, last time a young boy shouted through the class in response to a monologue about violence against lgbtq’ers: ‘My dad would await me after school and shoot me down [if I came out of the closet]’. Right after the monologues we also often get the question: ‘What is hetero actually?’. It is at such moments that I fully realize that information about sexual preference will always remain extremely important and relevant. Not only for the development of young people, but also to break through heteronormativity.”

Foto en tekst door © Feargal Agard 
Founder of Humans of Film Amsterdam
https://humansoffilmamsterdam.com/


 

In samenwerking met Feargal Agard – founder van Humans of Film Amsterdam – presenteren we LGBTQ Humans of Amsterdam, een serie LHBT+ ‘portretverhalen’ 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.