Milkshake 2018: glitter, liefde, duurzaamheid en acceptatie

Het was weer één groot feest in het Westerpark in Amsterdam. Want ook dit jaar was het weer tijd voor de jaarlijkse Milkshake festival. Het einde van juli betekent ook het begin van de week van Pride Amsterdam. Namens Gaykrant mocht ik verslag doen in woord en beeld.

Door: Bram Stelwagen

Voor iedereen die er nog nooit is geweest: Milkshake is voor iedereen, onder het motto: ‘For all who love’. Of je nou homo, lesbisch, bisexueel, transgender, aseksueel of op een andere manier een beetje buiten de norm valt, op Milkshake Festival ben je welkom. Niet iedereen in onze community is hetzelfde, dus daarom is er van alles te zien, te doen en te beleven. Voor de echte liefhebber is er een podium met dragshows door ‘House of Vinyard’ en ‘Drag Galore’. Voor iemand die lekker de hele dag wil losgaan is er ‘Less Drama More Techno’ en het ‘Vieze Poezendek. En voor wie er van popmuziek en bijzondere optredens houdt is er ‘SuperToys’. Ook is er een draaimolen en een markt met allerlei leuke spulletjes.

Milkshake is voor iedereen, onder het motto: ‘For all who love’.

Dit jaar was het alweer de 7e editie van het festival en het is in 7 jaar enorm gegroeid. Wat begon als een idee is uiteindelijk uitgegroeid tot een festival dat niet meer uit de zomer in Amsterdam weg te denken is. Elk jaar komen er meer stages bij en de afgelopen jaren focust Milkshake op internationale artiesten, zoals bijvoorbeeld Jodie Harsh uit London.

Voor het echte festivalgevoel, was er dit jaar ook een Milkshake Camping. Je kon kiezen tussen verschillende soorten campingplaatsen: een knusse tent of een luxe huisje, als je meer van het glampingen bent.

Dit jaar was er extra aandacht voor duurzaamheid Er is geprobeerd 40% minder afval te produceren, onder andere door met herbruikbare plastic bekertjes. Ook was het festival dit jaar voor het eerst helemaal vegetarisch. Voorafgaand aan het festival werd hier op Facebook kritisch op gereageerd. maar op het festival zelf bleek het wel mee te vallen. Er was namelijk van alles te eten, waaronder frietjes met roze mayonaise.

‘Mini Milkshake’ is een kleinere versie van het festival maar dan voor LHBT-ers met een geestelijke of lichamelijke beperking.

Ook dit jaar was er weer een Mini Milkshake de dag voor het festival. Mini Milkshake is een kleinere versie van het festival maar dan voor LHBT-ers met een geestelijke of lichamelijke beperking. Bij Milkshake gaat het om dat iedereen zich goed kan voelen, dus ook mensen met een beperking.

Bram Stelwagen

Waar Milkshake voor mij persoonlijk om draait is dat er elk jaar een goede sfeer is. de bezoekers zijn ontzettend divers, zich zelf, en vooral heel accepterend. Op Milkshake gaat het allemaal over de liefde voor elkaar. Ook al zijn we allemaal anders, laten we elkaar respecteren zoals we zijn. Dat we allemaal verschillend zijn is juist datgene wat mensen mooier maakt, Milkshake is een fenomeen dat elk jaar blijkt te groeien. Ik kan niet wachten tot volgend jaar

Dankjewel Milkshake Festival voor een geweldig weekend en bedankt Gaykrant dat jullie mij hebben gestuurd dit jaar

Geniet nog even na met de foto’s van de mooie mensen die ik heb gemaakt:

http://www.milkshakefestival.com/

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.