Helen verrast Nadine met een woonkamer make over…

Helen en Nadine

Wanneer je een partner hebt die voor werk veel reist, kan het weleens gebeuren dat je jezelf zal moeten vermaken. Afgelopen week was dat het geval: Nadine was weg terwijl Helen thuisbleef. Nu heeft Helen een totaal ander idee bij vermaak dan de doorsnee-lekker-weer-liefhebbende-half-zomer-vierende-strandaanbiddende lesbienne (of persoon in het algemeen). Ze had zich namelijk voorgenomen om de woonkamer een totale make over te geven. Het enige dat ontbrak was een grote verhuiswagen om voor de deur te zetten zodat ze hard “move that truck” kon roepen terwijl ze de halve buurt bij elkaar verzameld had met het vooruitzicht van 1 second of fame in een heel fout Amerikaans televisieprogramma.

Vers terug van een festival (nou ja, vers kan je het niet noemen, lees hier maar), begon Helen al het meubilair naar de keuken te verplaatsen. Alle muren werden leeggemaakt, lampen werden verwijderd en gaatjes werden gevuld (gaatjes in de muur, dus hè). Op verschillende plaatsen mocht Helen eerst de muur weer netjes herstellen voor het echte verven kon beginnen. De kleuren hadden we samen al een tijdje terug uitgezocht, dus dat maakte het een stuk makkelijker. Het weer maakte het tot een ware uitdaging en het feit dat Helen gewoon die week moest werken, hield in dat ze elke ochtend om 6 uur naast haar bed sprong om nog snel even een muurtje te schilderen. Zelfs op dat veel te vroege tijdstip was het al warm, en kleding wordt bij verven toch vies, dus waarom zou je moeite doen? (Helaas, van deze inspanningen zijn geen foto’s beschikbaar. Nee, echt niet..).

Ondanks de vele uurtjes die Helen erin stak, ging de week toch sneller dan gehoopt. Snel kwam het moment dat Nadine terugkwam dichterbij. Natuurlijk super fijn aan de ene kant, maar de woonkamer was nog een grote verbouwingsgrot en dat is al helemaal geen fijne thuiskomst. Dus zette Helen alles op alles op de laatste dag en kwam haar schoonmoeder (onder strikte geheimhouding) helpen om de laatste muren af te schilderen, latjes te plaatsen, stopcontacten te vervangen etc etc. Bob de Bouwer 2.0 zeg maar.

Die avond zou Nadine thuiskomen, ze wist van niets en had al aangegeven honger te hebben en moe te zijn. Okay, dat tweede deel herkende Helen, alleen eten maken werd lastig: de woonkamer was inmiddels helemaal in de make over, alleen de keuken stond nog vol gestouwd! Ook hier had de moeder van Nadine een oplossing voor, dus gingen we bij haar eten. Super lekker en handig want nu hoefde Helen niet ook nog eens de keuken bewoonbaar te maken en kon ze even neerploffen na een bizar drukke week.

De spanning nam toe toen Helen Nadine mee naar huis kwam. Zou ze het mooi vinden? Zou ze de bank die we zo impulsief hadden gekocht (alles over die actie kan je hier lezen) tof vinden in deze “nieuwe” woonkamer? De figuurlijke move that truck was daar en Nadine stapte de woonkamer binnen. Wooooohh.

Wat vind je ervan? Geen idee. Hmmmm… vind je het niet mooi? Geen idee. Wat bleek: Helen had de hele woonkamer aan kant en in een nieuw jasje, alleen de lampen waren nog niet teruggehangen! En zomerse avonden zijn lang, maar niet oneindig. Het was inmiddels zo donker, dat er weinig onderscheid meer te maken was tussen de verschillende muren en kleuren. Oeps(ie).

Na een kleine anticlimax en een verfrissende nachtrust (meer een tijdelijke coma), kwam de verwondering en waardering de volgende ochtend alsnog. Toen Helen naar beneden liep, trof ze Nadine met mond open midden in de woonkamer aan. Eind goed, al goed!

Liefs,

Helen en Nadine

Nadine en Helen

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.