Helen en Nadine zien hun relatie positief in

Helen en Nadine

Wanneer je als lesbienne de mogelijkheden van relaties gaat ontdekken, merk je al snel op dat een lesbische relatie heel anders is dan het traditionele beeld wat je van relaties hebt. Datzelfde geldt voor je omgeving: regelmatig wordt de vraag gesteld wie van de 2 vrouwen nou de man is, om zo het traditionele beeld in stand te houden. Newsflash: in een lesbische relatie ontbreekt de man, dat is nu juist het hele punt! En aan twee vrouwen bij elkaar, kleven best wel veel voordelen. Hieronder een overzichtje van de voordelen die een lesbische relatie met zich mee brengt:

  1. Kledingkast heaven! Nu moet je wel een beetje geluk hebben, maar de kans is bij twee vrouwen aanwezig dat de kledingmaten dicht bij elkaar liggen. En dat houdt in dat je kledingkeuze in 1 klap verdubbeld is! Pluspunten voor de afwisseling. Nadeel wanneer je last hebt van kledingkeuze stress: je leven is er niet makkelijker op geworden.
  2. Gedeelde PMS! Je kent het wel, die avonden dat je als vrouw eigenlijk niets anders wilt dan chocolade etend op de bank hangen met een Netflixje. Een pijntje hier, wat sacho gedrag daar en heel veel knuffelbehoefte. Juist ja, je maandelijkse periode zit er weer aan te komen. Een gevoel wat mannen lastig kunnen begrijpen (en gelukkig maar, je zal als man maar elke maand levensbedreigend ziek worden). Een vrouw begrijpt je des te beter en moeder natuur helpt een handje mee door ervoor te zorgen dat je deze avonden gezellig samen kunt ervaren.
  3. Geen voorbehoedsmiddelen meer! Nu hebben wij vroeger goed opgelet bij de verhalen over de bloemetjes en de bijtjes en weten we heel zeker dat zonder bijtjes, er geen nieuwe bloemetjes kunnen komen. Geen ongewenste zwangerschappen en dus ook geen noodzaak voor toediening van dagelijkse porties hormonen! Heel fijn, geen enkele stress meer wanneer je ergens een pilletje vergeet of als je periode wat vertraagd is.
  4. Geen vastgeroeste rolverdeling! De vrouw kookt, de man wast af en zet het vuil buiten. Houdt dat dan in dat bij ons nooit de vuilnisbak geleegd wordt? Nee, natuurlijk niet. Nu geloven we niet dat in veel gezinnen de vrouw de traditionele sloffen nog aanreikt wanneer de man uit werk komt, maar we geloven wel dat wij meer vrijheid hebben om onze rollen thuis te verdelen. Geen verwachtingen, geen gedoe, gewoon samen ervoor zorgen dat de boel fris en fruitig blijft.
  5. Geen schuurpapier! We zullen het nooit vergeten, het gevoel wanneer je een man zoent. Het geschuur tegen je wang, de ruwe oppervlakte van zijn huid. Of hij zich vanmorgen geschoren heeft of enkele dagen geleden, bepaalt de grofheid van de schuurpapierkorrel. Er zijn vast mensen die ervan houden, maar geef ons maar de zachte vrouwelijke huid.
  6. Bewegingsvrijheid! Wanneer wij gezellig shoppen, is het voor niemand vreemd wanneer 1 van ons even “overhopt” van paskamer. Ook samen een toilet uit komen lopen staat niet eens raar, het is (kennelijk) iets wat vrouwen samen doen. Kleedkamer delen, no problem! Oh en wacht, ik doe wel even je BH goed. We merken dat wij met veel meer weg kunnen komen dan een heteroseksueel stel.
  7. Toiletspullen delen! In de badkamer van een vrouw is altijd wel een borstel te vinden wanneer je deze nodig hebt. Ook kan je handig gebruik maken van elkaars douche spullen, crèmes etc, praktisch!
  8. BFF time! Zeg nou zelf, eigenlijk is je partner toch ook je beste vriendin? De persoon die je het beste kent, waarmee je de meeste leuke dingen deelt en die er altijd voor je is. Super om je beste vriendin altijd om je heen te kunnen hebben!

Alles bij elkaar, zijn er genoeg voordelen te verzinnen voor een lesbische relatie.  Wij zien onze relatie dan ook best positief in!

Groetjes,

Helen en Nadine

Nadine en Helen

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.