Adopterende Franse homostellen krijgen vaker a-typische kinderen

Homo’s in Frankrijk die kinderen willen adopteren, krijgen in sommige gevallen ‘de probleemgevallen’ toebedeeld die door andere ouder-kandidaten worden afgewezen. Omdat homo’s zelf ‘afwijkend’ zijn, krijgen ze ook adoptiekinderen die ‘afwijkend’ zijn. 
“Homo’s zijn afwijkend, zowel sociaal als biolo­gisch, dus moeten ze zich ook openstel­len voor kinderen met een afwijkend profiel.” Dat heeft officiële Franse dienst voor adoptiekinderen in het departement Seine-Maritime, in Normandië, gezegd. De dienst blijkt homo’s stelselmatig te discrimineren. “We sluiten homoseksuelen niet uit maar ze zijn zeker ook geen prioriteit”, zei Pascale Lemare, die de adoptiedienst leidt, op de Franse radio. 

Bron: ad.nl

 


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

Reinart
ReinArt Cartoons heeft als logo de vos met in z’n bek de in inkt gedoopte ganzenpen. Via www.reinartcartoons.nl zijn naast vele Roze Cartoons ook diverse andere tekeningen te vinden. Zijn woonplaats Deventer is daarbij goed vertegenwoordigd aangezien ReinArt sinds 2015 wekelijks cartoons en strips voor de lokale krant tekent.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.