We’ve got the power! Dolly Bellefleur & Love Heroes voeren actie tegen geweld tegen LHBT+

Als winnaar van de Canal Parade 2017 mogen Dolly Bellefleur & Friends dit jaar natuurlijk niet ontbreken tijdens Pride Amsterdam. Het thema van deze Pride is ‘Heroes’. Als Dolly Bellefleur & Love Heroes vragen zij aandacht voor het toenemende geweld tegen LHBT+. Gewapend met roze driehoeken en een eigen Pride anthem springen Dolly en honderd Dolly look-a-likes op de bres voor de liefde.

Dolly Bellefleur

Als boegbeeld van de LHBT+ beweging vraagt Dolly al 29 jaar op haar geheel eigen wijze aandacht voor mensenrechten in het algemeen, en de acceptatie van LHBT+ in het bijzonder. Voor haar tomeloze inzet voor de emancipatiestrijd van LHBT+ werd zij in 2012 verkozen tot Roze Lieverdje en mocht ze in 2014 uit handen van Eberhard van der Laan de Andreaspenning van de stad Amsterdam ontvangen. Ook voor deze Pride editie schreef Dolly Bellefleur (alter ego van cabaretier Ruud Douma) speciaal een song “We’ve got the power”. De liedtekst is hier te lezen.

Dolly Bellefleur en Friends tijdens Amsterdam Pride 2017 – Foto: Yolanda Jonker

Love Heroes

De Love Heroes aan boord vormen een bonte en diverse mix. Van kinderen die opgroeiden met de Pride, een trotse moeder in de negentig tot zowel gay als straight koppels die door La Bellefleur zelf in de echt verbonden zijn. In de aanloop naar de Canal Parade portretteert fotografe Marike de Meij een aantal van deze kleurrijke Love Heroes. Ze geven zich bloot in The Hero in Me, een serie krachtige portretten en verhalen. De portrettengalerij en meer uniek beeldmateriaal van de afgelopen 20 jaar is ook online te bekijken op de website van Dolly Bellefleur, Facebook en Instagram.

Een aantal ‘Love Heroes’ – foto’s: Marike de Meij

Roze driehoek 

Tot de regenboog in zwang kwam, was de roze driehoek hét symbool voor de homogemeenschap. Van herkenningsteken op kleding in de concentratiekampen van de Tweede Wereldoorlog werd de roze driehoek in de jaren zeventig een geuzenteken voor de homobeweging in hun strijd voor acceptatie en gelijke rechten. Door in de vormgeving van de boot de roze driehoek een prominente rol te geven, willen Dolly Bellefleur & Friends een hommage brengen aan de roze helden uit het verleden.

Powerdresses

Om hun boodschap extra kracht bij te zetten dragen Dolly & Love Heroes powerdresses. Dolly’s creatie is ontworpen door Tycho Boeker /  Prince Charming.  Hij is al 28 jaar haar vaste couturier en is bekend van de kostuums voor o.a.  De Toppers, Hans Klok en diverse deelnemers aan het Eurovisie Songfestival (O’G3NE, Trijntje Oosterhuis en Edsilia Rombley).

Hoofdfoto: Andrea Schipper

http://www.dollybellefleur.nl/
http://www.princecharming.nl/

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.