Harry Piekema, Mike Reus en Raymi Sambo in nieuwe wrange komedie over hiv

Regisseur/schrijver Daniel Cohen heeft de cast bekend gemaakt van zijn nieuwe voorstelling POZ PARADISE; een verhaal over drie vrienden die de aidscrisis van de jaren negentig overleefd hebben en zich overeind proberen te houden in een razendsnel veranderende wereld vol nieuwe opties als PrEP. Maar ook het verhaal van een jongere generatie voor wie hiv niet meer het angstbeeld is dat het ooit was. De voorstelling is onderdeel van het officiële culturele programma van de Internationale Aidsconferentie AIDS 2018 die dit jaar in Amsterdam gehouden zal worden.

Drie vrienden, vijftigers, al jaren hiv-positief, delen op Gran Canaria een villa die ze met typische zelfspot “Poz Paradise” hebben gedoopt. Begin jaren negentig, na de diagnose die een doodvonnis leek, kochten ze samen dit huis om op een warme plek de laatste fase van hun leven af te wachten. Maar met de komst van nieuwe medicatie werd ook hun levensverwachting steeds bijgesteld. Nu na jaren groeit er langzaam bij de drie mannen het besef dat er wellicht nog wél een toekomst voor hun beschikbaar is. Maar hoe moeten ze die toekomst invullen?

De volledige cast van POZ PARADISE bestaat uit Mike Reus, Frans Mulder, Raymi Sambo, Doris Baaten, Harry Piekema, Huib Cluistra, Tim Teunissen en Harun Balci. Mike Reus speelde o.a. bij De Theatercompagnie en Het Nationale Toneel, was op televisie te zien als Marc du Lac in GTST en speelde in talloze films en toneelstukken. Frans Mulder is komend theaterseizoen te zien in Purper’s Passie. Raymi Sambo speelde in talloze films en televisieseries en is artistiek directeur van theatergroep V.I.G.. Doris Baaten was dit seizoen te zien als de alternate van Simone Kleinsma in Was Getekend Annie M.G. Schmidt en als Yente in Fidler on the Roof. Harry Piekema speelde recent in de gelauwerde voorstelling Borgen van het Noord Nederlands Toneel en was tot voor kort op televisie de bekendste supermarktmanager van Nederland. Huib Cluistra was te zien in Anne en in televisieseries als Flikken Maastricht en Spangas. Tim Teunissen was ook te zien in Anne en was het afgelopen seizoen in Two Shows, One Gig. Harun Balci studeert aan de Toneelschool Arnhem en was op televisie te zien in Flikken Maastricht.

Internationale Aidsconferentie AIDS 2018

De wereldpremière van POZ PARADISE vindt plaats op dinsdag 24 juli 2018 in de Amsterdamse Stadsschouwburg tijdens de Internationale Aidsconferentie AIDS 2018, als onderdeel van het officiële culturele programma. POZ PARADISE is geschreven op basis van uitgebreide interviews met betrokkenen om de authenticiteit van het verhaal te waarborgen.

Daniël Cohen

Met POZ PARADISE maakt regisseur/schrijver Daniël Cohen een nieuwe theatervoorstelling over de actuele situatie rond hiv en aids, met een lichtere toon en gericht op de toekomst. Het stuk wil een modern Nederlands alternatief bieden voor aids-gerelateerde stukken als Angels in America, die focussen op de situatie in Amerika in de jaren negentig. POZ PARADISE is een wrange komedie, met de subtiele humor van een tv-serie als Looking. Een voorstelling waarbij het publiek hard zal kunnen lachen, om vervolgens met een brok in de keel naar huis te gaan.

Hoewel het stuk een specifiek verhaal vertelt is het toegankelijk voor een breed publiek en zijn de thema’s universeel: de omgang met rouw, ziekte en dood; de angst voor verandering; de worsteling met de wegtikkende tijd; het koesteren van verloren dromen.

POZ PARADISE is van maandag 23 juli tot en met zondag 5 augustus 2018 te zien in Stadsschouwburg Amsterdam. De voorstelling begint telkens om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.stadsschouwburgamsterdam.nl


POZ PARADISE wordt geproduceerd in samenwerking met de Stadsschouwburg Amsterdam en mede mogelijk gemaakt dankzij AFK, Hiv Vereniging, Lira fonds, Lloyd Hotel, Gilead, ABN AMRO en een succesvolle crowd-funding campagne.

Foto: René Zuiderveld

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.