Gay best friend

Met zekerheid kan ik zeggen dat ik enorm leuke vriendschappen heb. Ik rijd graag een rondje door de McDrive met de één, vlieg naar Spanje voor de ander en dans tot in de vroege uurtjes in de mooiste club van Amsterdam met weer iemand anders die ik liefheb. Met mijn grote bek en eerlijkheid vraagt menigeen me om mijn mening en advies, iets wat ik als vriend maar al te graag voor ze doe. 
Vragen over make-up of andere vrouwenperikelen kun je echter achterwege laten bij me. Weet ík veel of die concealer of foundationstrepen te zien zijn. Een andere seksuele voorkeur hebben betekent niet dat ik de nieuwe Leco ben. Toch vroeg een vriend me laatst of ik ooit iemands gay best friend ben genoemd. Nou, gelukkig niet.
Dat ik toevallig een klein vermogen aan mijn interieur heb besteed, een uitpuilende kledingkast bezit en liever een moscow mule dan een biertje drink, betekent niet dat ik je stereotype gay best friend ben. Ik kijk namelijk het liefst actiefilms, glijd van m’n stoel bij het zien van een Mercedes G-klasse en laat ook zeker niet een biertje staan als die cocktail niet op de kaart staat.
Het is begrijpelijk dat je als vrouw een vriend wil hebben die zijn eerlijke mening over je outfit geeft, uren kan lullen en een voorliefde voor slechte realityseries heeft. Maar een homo uitkiezen om bevriend mee te worden, omdat je denkt dat hij je leven enorm gaat verbeteren, slaat nergens op. Ik ben je beste vriend, een vriend of een goede kennis. Maar je gay best friend ben ik niet.
Stijn de Vries
Stijn de Vries

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Gay best friend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.