Nadine opent de kast een stukje verder…

Helen en Nadine
Iedereen die uit de kast is, weet hoe het is om je in die kast te begeven. Niet alleen dat, ze weten ook hoe het is om uit de kast te kruipen en vervolgens in een hele nieuwe wereld terecht te komen! De wondere wereld van het gaydom kent vele aspecten en vooral veel nieuwigheid. Dus is het niet fijn wanneer iemand je aan de arm neemt en je introduceert in deze nieuwe wereld?
Nadat Nadine zelf deze rondleiding had gehad middels van kennismakingsgroep (KMG), was het jaren later haar beurt. Ze werd gevraagd om een groep enthousiaste jongeren onder haar vleugels te nemen en kennis te laten maken met alle aspecten van het gaydom. Super tof natuurlijk, maar ook wel spannend! Negen weken lang zou ze de groep begeleiden om elkaar te leren kennen, hun seksualiteit te accepteren, het uitgaansleven beter te leren kennen en ze bewust te maken van de gevaren van onveilig vrijen.
Gedurende deze negen weken is Nadine er getuige van dat de jongeren thuis raken in de wondere wereld van het gaydom. Ze bloeien op doordat ze meer zekerheid krijgen: er zijn meer mensen zoals zij die met exact dezelfde problemen worstelen. Ze vinden hun plek in “hun” wereld. En met een beetje geluk (en een subtiel duwtje hier en daar), fladderen de eerste vlinders vrolijk rond en ontstaan de eerste prille liefdes.
“Vrijwilligerswerk betaalt niet omdat het werkelijk onbetaalbaar is”
Niet alleen geniet Nadine van de voorgang die ze ziet bij de groep jongeren, ook merkt ze zelf elke keer weer als persoon te groeien. Vrijwilligerswerk betaalt niet omdat het werkelijk onbetaalbaar is: het levert altijd meer op dan je erin stopt op manieren die je van tevoren je niet kunt voorstellen. In negen weken groeit de groep als geheel en vormt het 1 grote familie, met de begeleiders als ouders. Ouders die precies weten wat je in deze nieuwe wereld kunt verwachten en je bij elke stap begeleiden. Precies zoals het hoort..
Wanneer je nieuw bent in de gaywereld: nu je deze site van de gaykrant gevonden hebt, ben je op de goede weg! Kijk of er bij jou in de buurt ook een kennismakingsgroep of kring zit. Je bent er altijd welkom. Mocht je in de buurt van Delft wonen, kijk vooral dan even hier om je aan te melden voor de KMG van September.
Groetjes, Helen & Nadine
Wil je onze andere blogs lezen, kijk dan hier

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.