Helen en Nadine ontwikkelen hun ‘gaydar’

Helen en Nadine

Op een dag spring je uit de kast: tadaa hier ben ik! Okay, je bent gay. Prima. En dan? Je hebt van kennissen weleens gehoord dat homoseksuele mensen over een heuse ‘gaydar’ (gay-radar) beschikken, maar het is je onduidelijk of die spontaan uit je hoofd groeit of dat je die ergens kan kopen. Ook heb je geen flauw idee waar het “gayvolk” uithangt. De enige landkaarten met markering voor een schat, zijn niet het soort schat dat je aan je ouders voor wilt stellen. Wat nu?

We hebben goed nieuws voor je. Een gaydar is geen stokje wat uit je oor gaat groeien. Het is iets waar moeder natuur je mee uitrust om je het leven tussen al die “normale” mensen een stuk makkelijker te maken. Op een gegeven moment herken je de blik, de houding, de uitstraling en weet je gewoon: goed volk!

Dat goede volk beweegt zich regelmatig voort in concentraties. Zo zijn er gay uitgaansgelegenheden, gay feesten, gay gezelligheidsgroepen, gay knutselclubjes etc. Toen Helen uit de kast kwam, bracht ze tijd door bij de COC uitgaansgelegenheden en women only feesten om zo het wereldje meer te kennen en had ze een vriendinnengroep die zichzelf gekscherend de pottenclub noemde. Ook Nadine zocht goed volk op, en vond deze bij DWH (Delftse werkgroep homoseksualiteit).

De eerste keer dat Nadine bij DWH binnenstapte, vond ze het super spannend. Ze had een smoes verzonnen voor haar omgeving en sloop in haar eentje naar binnen. En daar ging een wereld voor haar open: ze werd hartelijk verwelkomd door een groepje 50+ mannen. Heel gezellig natuurlijk, maar dit vormde voor haar niet de jackpot. Gelukkig werd haar snel uitgelegd wanneer er avonden waren die haar meer in de smaak zouden vallen.

Opgelucht stapte ze een paar weken later weer bij DWH binnen, ditmaal voor de kennismakingsgroep (KMG). Een groep van soortgelijke “slachtoffers”. Ze voelde zich er direct thuis en werd week na week begeleid in haar ontdekkingstocht door de wondere wereld van het gaydom. Niet alleen leerde ze dames kennen, waarmee ze tot de dag van vandaag bevriend is. Ook vormde de KMG de perfecte achtergrond voor haar eerste zoen. Gelinkt door een “medeslachtoffer” in de groep, heeft ze een paringsdans verricht van 3 uur voor het vuurwerk eindelijk los barstte. En ze leefde nog lang en gelukkig (niet met die vrouw, maar jaren later zou ze Helen ontmoeten, tja, soms moet je iets dieper graven om de schat te vinden).

Afgelopen jaar keerde Nadine terug naar de KMG, ditmaal als begeleidster van een groep enthousiaste jongeren die nieuw zijn in het gaydom.

Daarover volgende week meer…

Groetjes,

Helen en Nadine

Helen en Nadine bloggen ook hier.

Helen en Nadine
Helen en Nadine

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.