QueerTalk – een introductie

QueerTalk

QueerTalk is een nieuwe vlogreeks van de Gaykrant waarin we in gesprek gaan met mensen over wat ‘queer’ voor hen betekent. Elke week gaat Louise in gesprek met iemand anders, zowel queers als niet queers. Mensen vertellen hier verhalen, ideeën en ervaringen die te maken hebben met queerness. 

Tekst: Louise Barendregt

Queer is een parapluterm waaronder iedereen valt die niet hetero of cis-gender is. Dit maakt het een zeer breee term waaraan mensen verschillende waarde en ideeën aan hangen, sommige mensen zien het als vrijheid van hokjes en andere houden juist heel erg van hun huidige hokje.

Zowel binnen als buiten de queerscene zijn er veel mensen die weinig weten over de diversiteit rond gender en seksualiteit. Het gebrek aan representatie en zichtbaarheid zorgt dat veel mensen het niet kennen en/of niet begrijpen. Het is tijd dat we openlijk het gesprek starten en laten zien hoe mooi deze diversiteit is!

Zelf gebruik ik queer als term om me te identificeren zowel qua gender als seksualiteit en in Queer Talk ga ik kijken hoe verschillende mensen tegen deze term aankijken en wat het voor hen oproept. Praat met mee als je daar behoefte aan hebt en schroom niet om vragen te stellen als iets je onbekend is!

QueerTalk #1: Thom

 

Word hier lid van het Youtube-kanaal van Gaykrant

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

2 thoughts on “QueerTalk – een introductie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.