In drie stappen een drag queen, hoe dan?!

Timo Schmid

Drag queens zijn gecreëerde vrouwelijke alter-ego’s en onmisbaar in de homowereld. Het is voor hen vaak dé manier om te ontsnappen aan de buitenwereld of om mensen te entertainen. ze maken statements, vechten voor gelijke rechten en durven te zijn wie ze willen zijn. Maar een echte drag queen ben je niet ineens. Daar gaan uren, dagen en soms jaren voorbereiding en werk aan vooraf. Voor zijn afstudeerproject ging Timo Schmid in een mini docureeks ‘Becoming Drag’ op zoek naar zijn innerlijke drag queen. In elke aflevering kwam hij een stapje dichter bij zijn eigen transformatie, met als hoogtepunt een optreden in de Amsterdams dragshowbar ‘De Lellebel’.

Door: Hans Prummel

“Ik wilde vooral de transformatie laten zien, hoe ik vanuit niets tot drag queen veranderde. Dankzij ‘Rupaul’s Drag Race’ ben ik helemaal gefascineerd geraakt en wilde daarna ook eens verkleed als drag gaan, dat kon ik toen mooi combineren met mijn afstuderen. Hopelijk zien mensen ook dat drag queens meer doen dan alleen huppelend rondlopen. Ze maken statements, vechten voor gelijke rechten en durven te zijn wie ze willen zijn”, aldus Timo Schmid.

“Drag queens maken statements, vechten voor gelijke rechten en durven te zijn wie ze willen zijn.”

In de eerste aflevering leer je Timo kennen en vertelt hij waarom hij dit wil gaan doen en hoe hij het gaat aanpakken.

In de tweede aflevering neemt hij je mee op pad naar de Albert Cuyp markt om de perfecte outfit te vinden. Hoge glimmende naaldhakken en een jurk included. Ook zijn ouders komen hier aan bod, wat vinden zij er van dat hij drag queen gaat worden? Tot slot maakt zijn zusje hem voor de eerste keer op als drag queen.

In de laatste aflevering wordt vooral de transformatie in beeld gebracht. Alles lijkt samen te komen en uiteindelijk komen we achter zijn drag naam en gaat hij playbacken op ‘Like a Virgin’ van Madonna. Uiteindelijk maakt Timo de balans op: is de drag queen scène iets voor hem? Of laat hij het hier voorlopig bij?

“Is de drag queen scène iets voor hem? Of laat hij het hier bij?

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

2 thoughts on “In drie stappen een drag queen, hoe dan?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.