Ik ga naar ClexaCon in Las Vegas en jullie kunnen mijn reis volgen!

Greetje den Holder

Ik ben Greetje den Holder en ik blog en vlog op mijn website Meemoeder.com. Als je de naam ziet, denk je waarschijnlijk dat ik over lesbisch ouderschap blog. Dat klopt, maar wist je dat ik ook over (inter)nationale LHBT-evenementen blog en vlog? Een voorbeeld hiervan is ClexaCon in Las Vegas  waar ik begin april naartoe mag! Clexahuh? Ik leg het je hieronder uit, zodat je weet waar het over gaat.

Als ik weer in Nederland ben, dan maak ik voor Gaykrant een verslag van het congres, zodat jullie weten wat de kracht is van zo’n grote bijeenkomst met mensen in de media- en entertainmentwereld die voornamelijk lesbische content maken.

Het verhaal achter ClexaCon 

ClexaCon is een congres dat graag de representatie van de LHBT+ community in de media en entertainment wil vieren. ClexaCon begrijpt dat je af en toe weg wilt zwijmelen bij twee dames die verliefd op elkaar worden of dat je superhero een kick-ass lesbo is, zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze lesbische personages sterven of zeer verdrietig eindigen.

ClexaCon werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd, nadat 2016 een historisch dieptepunt was voor lesbische relaties in de media. Inmiddels is ‘Clexa’, de relatie tussen Clarke and Lexa uit de serie ‘The 100’, het icoon van dit dieptepunt geworden, omdat deze relatie abrupt eindigde met de dood van Lexa. Daarom brengt ClexaCon nu jaarlijks acteurs, makers en fans samen in Las Vegas om te netwerken, van elkaars gezelschap te genieten en elkaar te steunen.

Het programma bestaat uit panelsessies, workshops, handtekeningensessies, fotosessies, meet and greets en een filmfestival. Je kunt zelfs ontbijten met je favoriete persoon en er wordt een cocktailfeest georganiseerd voor het goede doel. Alsof dat niet genoeg is, is er ook een afterparty, twee middagen aan het zwembad en Speed Friending, zodat je snel wat vriendjes vindt als je alleen gaat.

Gasten op ClexaCon 2018

Er komt een waslijst aan actrices om drie dagen lang panels te houden en workshops te geven. Denk aan Elise Bauman, Natasha Negovanlis, Dominique Provost-Chalkley, Katherine Barrell, Anna Silk, Zoie Palmer, Rachel Skarsten, Dot Marie Jones, Amy Acker, Sarah Shahi, Nicole Pacent, Rachael Hip-Flores, Ana Paula Lima, Luciana Bollina, Sharon Belle, Winny Clarke, Caity Lotz en Chyler Leigh. En dan komen er nog allemaal mensen die achter de schermen werken. Samen proberen zij meer vrouwelijke of non-binaire personages een plek te geven in de mediawereld en LHBT+ liefdesverhalen een kans te geven.

Voorbereidingen

Zoals je je misschien wel kunt voorstellen, vergt zo’n mooie kans flink wat voorbereidingen. Normaal zit ik verstopt achter mijn laptop te schrijven, maar werken met filmmateriaal is natuurlijk een mooie kans om meer uit dit evenement te halen. Ik ben daarom een zakelijke vlogcursus gaan volgen. Dat was behoorlijk wennen in het begin, maar voor de camera verschijnen wordt nu makkelijker voor me. Ik durfde zelfs onderstaande sketch online te gooien.

Ga je met me mee?

Over ongeveer een maand, als ik weer terug ben in Nederland en de jetlag is weggetrokken, dan schrijf ik een verslag van het congres voor de Gaykrant. Waarom is het nog steeds zo lastig om gelukkige lesbische of biseksuele liefdesverhalen op onze schermen te krijgen? Wat kunnen we van elkaar leren om een positiever beeld neer te zetten? En wat is de kracht van een fandom? Ik hoop het je over een maand te kunnen vertellen! Wil je alle details en wil je alles live volgen als ik de panels en workshops bezoek of als ik bij de rode loper sta? Dan kun je je het beste aanmelden voor mijn nieuwsbrief, me volgen op Youtube, Instagram, Facebook of Twitter.  Ik hoop je daar terug te zien!

Greetje den Holder

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.