Nog meer seksadvies

Biweekly

Het merendeel der vrouwen heeft wel eens gedaan alsof zij een orgasme van hun man of vriend kregen. Faken. Dat doen ze niet zomaar; ze vinden de seks niet lekker en willen er daarom snel vanaf zijn, zijn moe, raken gewoonweg niet opgewonden van hem of de mannen komen te snel klaar. Ook zijn er mannen die een orgasme faken. Weliswaar een stuk minder maar toch: ze zijn er en ze zijn er niet met weinig (28% heeft gedaan alsof).  Waarom? Ik kom er zo op terug.

Het prettige van gay-mannen is, zo vind ik ten minste, is dat je zonder schroom kunt vragen wat je van de ander verlangt. Met een beetje geluk krijg je dat ook nog zonder moeite en zonder te vertellen hoe je heet. Het script is alleen wat beperkend voor mij als biseksueel.

Ik zal uit eigen ervaring putten: het duurde denk ik tot ongeveer mijn 26ste dat ik alles wat ik in bed en erbuiten wilde, durfde te vragen aan nota bene mijn eigen vrouw. Ik had precies in mijn hoofd hoe onze ‘hetero-seks’ hoorde te zijn, ten minste dat dacht ik. Maar door gewoon te zeggen wat ik verlangde, werd het stukken beter.

Zeggen wat je verlangt, wat je lekker vindt en waar je juist slap of droog van wordt. Op de een of andere manier leeft stiekem de gedachte dat het beter is voor je te houden dat je bijvoorbeeld niet bent klaargekomen. Erger nog: andermans gevoelens niet willen kwetsen, je daarom stilhouden werkt niet.

Doe mee met mij door je date, friend with benefits, vriendin, partner te zeggen wat je echt wilt. Er is geen vaststaand script voor hoe seks in wat voor soort (homo, hetero of biseksueel) relatie hoort te zijn. Iemand voelen, likken of zoenen op welke plek dan ook is niet voorbehouden aan alleen homo’s of wie dan ook. Erogene zones zijn gewoon erogene zones voor iedereen om ervan te genieten.

Joshua Zandberg is voorzitter van het Landelijke Netwerk Biseksualiteit en elke week schrijft hij een column over zijn leven als bi-man.

Joshua Zandberg

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.