Biecht

Biweekly

Ik wil vandaag biechten. Soms zijn er momenten dat ik wens dat ik ‘gewoon’ hetero of homo ben. Dan ben ik moe van wat iemand tegen me zegt omdat ik biseksueel ben. Het zou voor mij makkelijker en eenvoudiger zijn om te kiezen. Dat denk ik dan. Dat denk ik afgelopen twee weken. Ik weet alleen dat ik dat niet kan. Het zit er gewoon niet in bij mij. Van kiezen word ik ongelukkig. Alsof anderen met een andere voorkeur ooit hebben moeten kiezen. Bovendien ben ik zoals ik ben en het maakt mij mij.

Ik pieker mij vanavond suf hoe met mijn omgeving om te gaan die mij voor keuzen stelt die ik niet kan en ga maken. Ik denk dat ik er aan moet wennen dat het nog zal doorgaan op deze manier. Dezelfde vragen, twijfels, dezelfde ingewikkeldheid die anderen blijkbaar bij mij ervaren. Ik snap het niet waarom mijn voorkeur complex is. Dat woord ‘complex’ hoor ik steeds. Is het gedoe om wie ik ben mij zoveel waard? Ja, ik realiseer mij dat het mij alles waard is. Het is mij alles waard om dicht bij mezelf te blijven en niets van wie ik ben te negeren. Ik ben niet complex; hoe anderen met mij omgaan is complex en brengt mij soms in een licht depressieve bui.

“Ik ben ik zoals ik ben en het maakt mij mij.”

Mijn buien nemen gelukkig niet de overhand. Ik heb een vrouw van wie ik houd, zij is de vrouw van mijn leven. Mijn kinderen brengen mij geluk dat ik moeilijk kan uitleggen. Zij zijn mij tot steun, onvoorwaardelijk. Zij zorgen ervoor dat ik doorga en zoals zij mij en mijn biseksualiteit omarmen, blijf ik mijn voorkeur omarmen.

Joshua Zandberg is voorzitter van het Landelijke Netwerk Biseksualiteit en elke week schrijft hij een column over zijn leven als bi-man.

Joshua Zandberg
Joshua Zandberg

 

 

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Biecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.