Bianca van Kaathoven | ProfieLHBT+

Bianca van Kaathoven Gaykrant

Ditmaal is het woord aan Bianca van Kaathoven, 33, Voorzitter COC Eindhoven en Regio.

Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst, aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. De Gaykrant bevraagt aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. 

  1. Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Sociaal, betrokken, positief .

  1. Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Ik geloof niet in voorbeelden want ik vind dat je altijd zelf na moet blijven denken, maar als ik drie mensen zou moeten opnoemen waarvan ik denk dat ze heel bijzondere dingen hebben gedaan in hun leven dan noem ik: Mijn moeder, Barack Obama en Ellen Degeneres .

  1. Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Goede vraag en ik moet eerlijk zeggen dat ik op het eerste deel misschien nooit een goed antwoord kan vinden, maar misschien is dat het antwoord 😉 Van buiten vrouw en van binnen een combi van beide is denk ik de omschrijving die het dichtste in de buurt komt. En voor het tweede deel: ik ben lesbisch .

  1. Vind je het belangrijk om jezelfook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Ik stel me niet voor als “ik ben Bianca en ik ben lesbisch” maar ik zal het ook niet verbergen. Ik loop dus ook hand in hand met mijn vriendin, zal het niet over ‘mijn partner’ hebben maar altijd over mijn vriendin en mijn voorkomen is al redelijk stoer dus voor veel mensen is het sowieso niet echt een verrassing. Ik vind het belangrijk dat mensen weten dat het niet uitmaakt wie of wat je bent.

  1. Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Intens kunnen genieten van de kleinste dingen.

  1. Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Het heeft mijn leven verrijkt; ik zou niet de persoon zijn die ik nu ben als ik als hetero was geboren.

  1. Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Jonge hetero-mannen met iets te veel testosteron die in een hetero-kroeg stoer tegenover elkaar proberen te doen ten koste van een groep lesbische vrouwen, in zowel woord als gedrag.

  1. Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Verdubbel de straffen als er sprake is van LHBTI-gerelateerd geweld. Iedereen moet weten dat we dat niet pikken in Nederland.

  1. Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Dat laat ik aan de mensen om me heen over; ik probeer mijn leven zo goed mogelijk te leiden en eruit te halen wat er in zit. Live intense.

  1. Wat is je motto?

Carpe Diem

 

Door: Christian Curré

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Bianca van Kaathoven | ProfieLHBT+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.