Laatste kans botenparade Amsterdam Pride 2018

Pride Amsterdam - Botenparade 2018

Tot komende maandag 5 februari is het nog mogelijk je aan te melden om mee te doen aan de jaarlijkse botenparade van Amsterdam van Pride Amsterdam. De Gaykrant sprak met Lucien Spee, directeur en boegbeeld van Pride Amsterdam die aangaf dat je snel moet zijn als je nog wilt deelnemen aan de jaarlijks terugkerende Canal Parade. Deze zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 4 augustus.

Tekst: Paul Hofman

Ook dit jaar zullen weer 80 boten door de grachten varen, vertelt hij. “Iedereen kan zich inschrijven.” Dit jaar staat de Canal Parade in het teken van ‘Heroes’. “De ingezonden concepten zullen worden beoordeeld door een ballotagecommissie en de inschrijvingen die het beste aansluiten bij het thema ‘Heroes’ krijgen een plek in de wereldberoemde parade. Op 11 februari worden de deelnemers bekend gemaakt.”

Helden

Het thema dit jaar is ‘Heroes’. Spee: “Iedereen kent wel iemand die de ‘helden-status’ verdient. Denk aan mensen die het voortouw nemen, ergens voor staan en dit ook in het openbaar uitdragen. Het gaat om mensen, al dan niet behorend tot de LHBTI-community, die zich op allerlei manieren inzetten voor mensenrechten in het algemeen en/of de LHBTI-community in het bijzonder. De Pride-organisatie bepaalt overigens niet wie deze helden zijn en deze ‘helden-status’ verdienen. Dat laten we over aan de community. Iedereen is vrij om de discussie aan te gaan en iedereen is vrij om zelf een held aan te wijzen.”

“Iedereen kent wel iemand die de ‘helden-status’ verdient. Denk aan mensen die ergens voor staan en dit ook in het openbaar uitdragen.”

Nieuw

Onder het motto ‘Growing a better world together’ stelt de Rabobank dit jaar haar plek in de botenparade ter beschikking. Daarmee wil de bank haar maatschappelijke betrokkenheid eens op een andere manier tonen. De plek van de bank wordt ter beschikking gesteld aan een vereniging of stichting die zich inzet voor een betere leefwereld voor LHBTI’s en die zonder een belangrijke financiële partner niet zouden kunnen deelnemen aan de botenparade.

Support Card

De Rabobank neemt de kosten van inschrijving voor haar rekening en gezamenlijk ondersteunen we de ‘support card-deelnemer’ ook nog eens met een bedrag van € 7500,- .Daarnaast krijgt zij ook een coach ter beschikking die ondersteuning biedt. De toewijzing van de Support Card 2018 gebeurt in overleg met het LHBT-medewerkersnetwerk van de Rabobank, Rainbow genaamd. Als je meer wilt weten over de Canal Parade en nieuwsgierig bent geworden naar het programma kijk dan op www.pride.amsterdam

Inschrijven kan hier.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.