Glenn Eilbracht | ProfieLHBT+

Glenn Eilbracht (29 jaar) is strijder tegen pesten en vlogger voor zijn eigen YouTube-kanaal.

Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst, aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. De Gaykrant bevraagt aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. 

  1. Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Doorzetter, lief en heel positief ingesteld. Ik ben ook heel sociaal en behulpzaam en toon op voorhand altijd respect naar andere mensen toe.

2. Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Mijn moeder, die mij altijd heeft bijgestaan in de tijd dat ik heel erg gepest werd. Ze is een sterke vrouw met een enorme wilskracht. Ik kom uit een familie van muziekliefhebbers, muziek inspireert mij altijd. Opgegroeid met onder andere Michael Jackson ben ik nu bijvoorbeeld aangekomen bij Jessie J. Mensen die mij inspireren zie ik sowieso als voorbeelden.

3. Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik ben een man die op mannen valt, maar toen ik 16 jaar oud was twijfelde ik nog erg over mijn geaardheid. Die twijfels werden bij mij helemaal weggenomen toen ik voor het eerst éecht verliefd werd op een man.

4. Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Ik vind het belangrijk dat je 100 procent jezelf moet kunnen zijn. Sowieso en altijd: geldt ook voor mezelf, tegenover andere mensen en in de vlogs die ik maak voor mijn YouTube-kanaal Glennster. Ik hoop met mijn video’s te kunnen inspireren en voor een lach te kunnen zorgen op iemands gezicht. Als de camera aangaat staat er nog steeds dezelfde persoon als toen deze uitstond.

5. Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Het meest aantrekkelijk vind ik toch wel het karakter van iemand en of de persoon ook positief is ingesteld. Iemand die anderen aan het lachen kan maken vind ik erg aantrekkelijk. Samengevat: schattig is trekt mij wel aan.

6. Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Toen ik uit de kast kwam was ik opgelucht dat mijn familie en al mijn vrienden dicht bij mij bleven staan en dat de band tussen ons daarna eigenlijk alleen nog maar hechter werd.

7. Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Ik ben vroeger erg lang slachtoffer geweest van pesterijen. Ik gedroeg me in de ogen van de pesters niet stoer genoeg en mijn interesses lagen ook ergens anders. Het was kennelijk voor hun een reden om mij daarmee te pesten. Ik ben gelukkig nooit in een hoekje gekropen maar heb mijn hart kunnen luchten met mijn eigen website tegen pesten. Wat er in het verleden is gebeurd heb ik gelukkig een plaats kunnen geven. Ik ben niet zielig en dat wil ik ook niet gevonden worden.

8. Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Er zou meer verbeterd mogen worden voor de LHBT’ers op het gebied van veiligheid en veiligheidsbeleving. Niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd. 

9. Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als iemand waarvan je wist dat hij het hart op de goede plek had. Iemand waar je graag naar wilde kijken en die je een glimlach gaf. Maar ook als iemand die nooit van opgeven wist en door bleef zetten, hoelang de weg ook was.

10. Wat is je motto?

Waar een wil is, is een weg. Bewandel je eigen pad. Blijf dromen, geloven en hopen.

Volg Glenn hier op YouTube.

Door: Kenneth Steffers
Foto: Glenn Eilbracht

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.