De grootste LHBT+ nieuwjaarsborrel van Nederland: COC’s True Colors

Aankomende zondag 28 januari vindt in Paradiso alweer de zesde editie plaats van COC’s True Colors plaats: de feestelijke fundraiser van COC en de grootste nieuwjaarsborrel van de LHBTI+ gemeenschap! ‘Borrel’ dekt de lading zeker niet, want wat ooit begon als een intiem evenement is uitgegroeid tot een spectaculaire happening waar jaarlijks reikhalzend naar wordt uitgekeken. Niet alleen is COC’s True Colors hét moment om samen 2018 in te luiden, ook wordt er stil gestaan bij wat er allemaal bereikt is het afgelopen jaar, welke uitdagingen er voor ons liggen en wie ons allemaal zijn ontvallen. Dat allemaal met vertegenwoordigers en supporters van honderden organisaties uit de community, vele ‘allies’ en natuurlijk iedereen die het leukste feestje van het jaar gewoon niet wil missen! 

Traditiegetrouw vindt ook de uitreiking van de Bob Angelo Penning plaats tijdens COC’s True Colors. De penning is een in 1991 door COC postuum ingestelde hommage aan Niek Engelschman, oprichter en eerste voorzitter van het COC. Onder het pseudoniem Bob Angelo richt hij in 1946 de Shakespeare Club op, een schuilnaam voor de organisatie die zich vanaf 1948 COC noemt en inmiddels ’s werelds oudste nog actieve LHBTI+ belangenvereniging ter wereld is. De Bob Angelo Penning wordt jaarlijks uitgereikt aan personen, groepen of organisaties die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de emancipatie van LHBTI+ personen. Enkele ontvangers van de penning zijn André van Duin, Carry Slee, tv-programma SPANGAS, Boris Dittrich, Erwin Olaf, Arie Boomsma, stichting PANN en John Blankenstein.

COC is in 1946 opgericht als ‘Shakespeare Club’ en is de oudste nog actieve LHBTI+ belangenvereniging ter wereld.

COC’s True Colors is natuurlijk meer dan ‘alleen’ een feestje: het is uitgebreid programma met een netwerkborrel, foodcourt, een loterij en online veiling met waanzinnige items en spectaculair eindfeest. Zoals ieder jaar is de programmering weer om van te smullen, met een showcase van Roxeanne Hazes (inclusief volledige live-band) als schitterende hoofdact. Presentatie door Jeroen Kijk in de Vegte, het in-memoriam door Alex Klaassen, een keur aan DJ’s en performers, een silent disco, drag queens en internationale iconen als Viktor & Rolf en Hans van Manen die respectievelijk een originele schets en een handgenummerde en gesigneerde foto beschikbaar hebben gesteld voor de veiling.


De stille veiling vindt dit jaar voor het eerst online plaats, zodat nu al geboden kan worden op unieke items, variërend van kunst en VIP-kaarten voor events, tot hotelarrangementen en zelfs een tattoo door niemand minder dan Henk Schiffmacher. Te veel om op te noemen dus neem vooral een kijkje op www.bit.ly/COCveiling en plaats een bod. De termijn voor de meeste items loopt af op 28 januari en het zijn stuk voor stuk juweeltjes dus grijp je kans!

COC’s True Colors vindt plaats op zondag 28 januari 2018 van 16:00-02:00 uur in Paradiso, Weteringschans 6-8 in Amsterdam. De laatste kaarten zijn verkrijgbaar op www.truecolors.nl, daar vind je ook de volledige programmering. Voorverkoop: €25,-, COC-leden: €15,-

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.