Anti-homogeweld in ‘t Gooi

Eind vorige week is de Hil­ver­sum­se bloe­men­winkelier Ton van de Pol en zijn vriend in elkaar geslagen in een café in Hilversum. De mis­han­de­ling van hem en zijn Pool­se vriend gebeurde af­ge­lo­pen week­end in een kroeg op de Hil­verts­weg. Van der Pol: “Ik ben op straat be­wus­te­loos ge­sla­gen, mijn vriend is ook mis­han­deld. Ge­luk­kig stop­te een me­vrouw, zij heeft 112 ge­beld.” 

Het ging mis na een ‘we­rel­d­avond’ in Cafe Zuid Hilversum aan de Hil­verts­weg, zegt de 56-ja­ri­ge bloe­men­man. “We heb­ben ge­zel­lig aan de bar ge­ze­ten, ge­bil­jart, nog ge­danst met wat vrou­wen. We zijn nu een maand of vijf sa­men, het was onze eer­ste avond uit. Om­dat we thuis een pup­py heb­ben, wil­den we in de buurt blij­ven. He­laas is het nu met­een de laat­ste keer dat we uit­gin­gen.”

“Ik ben op straat be­wus­te­loos ge­sla­gen, mijn vriend is ook mis­han­deld.”

Het is nog niet bekend hoe deze mishandeling door de politie wordt afgehandeld. De kroegeigenaar geeft aan dat de bloemist en zijn vriend door dronkenschap uit de kroeg zijn gezet en pas later, door een val, letsel overhielden. Ton van de Pol geeft aan dat hij kan aantonen dat er weg degelijk sprake is van mishandeling.

Bron: De Gooi- en Eemlander

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.