Eerste keer

Voor alles is een eerste keer. De eerste kus. De eerste keer dat je dronken over de grachten fietst. De eerste keer dat je erachter komt dat niemand perfect is. De eerste keer seks. De eerste keer een column schrijven voor Gaykrant.

Toen ik op 18-jarige leeftijd mijn ouders vertelde dat ik op jongens viel, accepteerden ze dat meteen. Ik voelde me bevoorrecht. Daarom probeer ik met mijn ervaring als homoseksuele (ex-)topsporter de hockeysport een beetje meer kleur te geven. Door het bespreekbaar maken van de acceptatie van minderheden. Die hulp is hard nodig.

De KNHB maakte afgelopen zomer nog een portret van mij als hockeycoach bij HC Bloemendaal. Inmiddels heb ik besloten mijn werkzaamheden bij de hockeyclub neer te leggen. 

Voor mij kwam de hulp te laat. Op het moment dat ik door kon breken in de hoogste competitie was ik niet zelfverzekerd genoeg. Ik raakte verkrampt als ik dacht aan uit de kast komen. Zouden mijn teamgenoten me nog wel willen knuffelen na een doelpunt? Of misschien zouden ze denken dat ik de zeep onder de douche expres liet vallen. Ik besloot te stoppen op dat niveau. Ik durfde niet.

Daarom twijfelde ik geen moment toen Gaykrant mij benaderde om hier elke zaterdag bij te dragen aan een samenleving waarin iedereen zichzelf mag zijn. Om te zorgen dat de verharding van onze maatschappij niet leidt tot hokjesdenken. Maar die juist open te breken. De andere kant te laten zien. Dat zal in het begin misschien even wennen zijn. Maar goed, dat is altijd zo. Als je iets voor de eerste keer doet.

Pepijn schrijft iedere zaterdag een column voor Gaykrant.

Volg Pepijn op Instagram en Twitter

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Eerste keer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.