Cold Case Maarten Redeker in programma SBS6

Het SBS6-programma ‘Cold case dader gezocht’ besteedde op zondagavond 29 oktober om uitgebreid aandacht aan de dood van Maarten Redeker. Bekijk het programma hier terug. De Hagenaar werd in 2007 dood aangetroffen in zijn appartement aan de Schoutendreef in Den Haag. Het cold case team hoopt met de uitzending nieuwe informatie binnen te krijgen die kan helpen de zaak op te lossen. In het programma worden een aantal scenario’s tegen het licht gehouden. Misdaadjournalist Paul Hofman (auteur boek De Roze Moorden, verslaggever The Gay Issue en Gaykrant) komt ondermeer aan het woord.

Tekst: Paul Hofman

Maarten Redeker
Maarten Redeker

De homoseksuele Maarten (29 jaar) woonde op verschillende plekken en reisde drie maanden door Australië voordat hij in eind 1999 begin 2000 neerstreek in Den Haag, waar hij enige tijd samenwoonde met een man waardoor hij diep in de schulden raakte. De laatste periode van zijn leven woonde Maarten alleen. Tot eind januari 2007 had hij nog wel een relatie. Deze strandde echter. Tot het moment van zijn tragische dood had Maarten  diverse contacten. Nadat zijn ouders geen contact meer met hem kregen, trof de politie op 16 maart 2007 het levenloze lichaam van Maarten aan achter de voordeur van zijn woning aan de Schoutendreef. Hij had meerdere steekverwondingen en bleek te zijn mishandeld.

Nieuwe aanknopingspunten

Het onderzoek naar zijn dood heeft destijds niet geleid naar de veroordeling van een verdachte. Door in het programma Cold Case dader gezocht aandacht te vragen voor de zaak, hoopt het cold case team op nieuwe aanknopingspunten. “Ondanks dat het tien jaar geleden is, hopen we de familie van Maarten duidelijkheid te kunnen geven over zijn dood en wat daaraan vooraf is gegaan”, aldus Leo Simais, coördinator van het Cold Case team in Den Haag. “Er móeten mensen zijn die meer van deze zaak weten, hopelijk zijn zij bereid die informatie alsnog met ons te delen.”

Politie

Opsporingsbericht

De politie heeft nog een aantal vragen. Uw hulp kan daarbij van groot belang zijn.
    1. Wie heeft er iets gezien bij de woning van Maarten aan de Schoutendreef op 7 maart 2007 omstreeks 07.30 uur?
    2. Wie weet wat Maarten in Antwerpen deed en waar hij verbleef?
    3. Wie weet waarom Maarten een camera boven zijn deur had hangen?
    4. Waar is de bebloede kleding van de dader gebleven?
    5. Heeft iemand Maarten 6 maart thuis zien komen mogelijk in het gezelschap van iemand?

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. U kunt ook contact opnemen met Team Nationale Inlichtingen van de politie 079-345 8999 (gratis).

Geüpdatet op 31 oktober 2017 


 

In het boek ‘De Roze Moorden’ (hier te koop) belicht misdaadverslaggever Paul Hofman een aantal spraakmakende zaken die zich afspeelden aan de duistere kant van roze levens. Hij sprak niet alleen uitgebreid met betrokkenen, maar ook met politie en justitie. Zijn boek is onthullend, schokkend en beklemmend, een uniek document over een tot dusver onontgonnen terrein. 

“De beschrijvingen zijn van een hoog niveau. De slachtoffers krijgen postuum een stem” – Boris Dittrich, Directeur Human Rights Watch.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.